Μωρό

Παιδικός διαβήτης: Ποια είναι τα συμπτώματα

diavitis-paidia.jpg


Τα περιστατικά του παιδικού διαβήτη έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια δρόλο τον κόσμο. τελευταία χρόνια, τα περιστατικά με διαβήτη έχουν αυξηθεί παγκοσμίως.

Ο διαβήτης χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, τον Τύπο 1 και τον Τύπο 2. Σύμφωνα με έρευνες περίπου 17 στα 100.000 παιδιά έχουν διαβήτη και μάλιστα, το 90% των παιδιών πάσχει από διαβήτη Τύπου 1.

Ποια η διαφορά του διαβήτη Τύπου 1 και τον διαβήτη Τύπου 2;

Ο διαβήτης τύπου 1 στα παιδιά εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη. Στον συγκεκριμένο τύπου διαβήτη, η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο μπορεί κάποιο παιδί να εμφανίσει διαβήτη τύπου 1 ακόμα και αν δεν έχει κάποιος άλλος στην οικογένεια. Σε αυτήν την περίπτωση τα αίτια της εμφάνισής του παραμένουν άγνωστα.

Ο διαβήτης τύπου 2, αν και δεν τον βρίσκουμε συχνά στα πολύ μικρά παιδιά, μπορεί να συμβεί όταν δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη ή όταν η ινσουλίνη που υπάρχει στον οργανισμό δεν λειτουργεί σωστά. Η συγκεκριμένος τύπος διαβήτης, σχετίζεται με τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών που υιοθετούν ήδη από την πολύ μικρή τους ηλικία.

Ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη στα παιδιά;

Τα πιο συνήθη συμπτώματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου είναι:

  • συνεχής δίψα
  • έντονη κόπωση
  • απώλεια βάρους
  • συχνή ούρηση

Κάποια παιδιά ενδέχεται να εμφανίσουν στομαχόπονο, πονοκέφαλο, ακόμα και προβλήματα συμπεριφοράς.


Πηγή

Loading...