Διάφορα

Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού: Για τα κορίτσια που μεγαλώνουν σε έναν άδικο κόσμο

38003-girlsday-590

Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού: Για τα κορίτσια που μεγαλώνουν σε έναν άδικο κόσμο ψυχολογια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 11 Οκτ 2017 Κάθε χρόνο στις 11 Οκτωβρίου από το 2012, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά κορίτσια στην καθημερινότητά τους και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

*Φωτογραφία: huffingtonpost.com

Καλύτερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, πιο εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, προστασία των ανήλικων κοριτσιών από τη σεξουαλική παρενόχληση και ο τερματισμός των γάμων στην παιδική ηλικία είναι μερικοί από τους στόχους που έχουν τεθεί για να κάνουν τη ζωή των κοριτσιών ανά τον κόσμο καλύτερη.
Τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα για τα κορίτσια που ζουν εν μέσω κρίσεων. Γι' αυτό τον λόγο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού έχει τίτλο: «Ενδυναμώνοντας τα κορίτσια: Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις συγκρούσεις».
Αν σας είναι ακατανόητος, η ερμηνεία είναι η εξής: κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων, τα κορίτσια είναι πολύ πιο ευάλωτα στη σεξουαλική και σωματική βία, τον παιδικό γάμο, την εκμετάλλευση και το trafficking (την εμπόρια ανθρώπων).
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:
Κάθε 5 λεπτά, ένα κορίτσι ανά τον κόσμο χάνει τη ζωή του ως αποτέλεσμα βίας.
1 στα 4 κορίτσια παντρεύεται ενώ είναι ακόμα παιδί.
71% των θυμάτων του trafficking είναι κορίτσια.
63% των κοριτσιών παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
130 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο.
Τα κορίτσια έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό HIV.
Η μέρα είναι αφιερωμένη, λοιπόν, στις μικρές αυτές πριγκίπισσες που ζουν σ’ έναν τόσο άδικο κόσμο. Εκτός από την ενημέρωση του κοινού, είναι μια ευκαιρία να τις «ακούσουμε» πραγματικά και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τις βοηθήσουμε…


Πηγή: metro.co.uk

Πηγή – mama365.gr

Loading...