ΔιάφοραΜωρό

Πέντε συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

89e936ab1af480cb8fbeb534c0a342d0_L

Πρώτη φορά γονείς; Αν και εσείς γίνατε πρόσφατα γονείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που σίγουρα έχετε υποπέσει.

Τι μπορεί να κάνουν λάθος;

1. Γονείς και διάβασμα

Ναι, τα βιβλία για την εγκυμοσύνη και το μωρό αποτελούν έναν καλό οδηγό όμως δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για τη φροντίδα του μωρού καθώς το κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαφορετικό.

2. Δεν κοιμούνται όταν κοιμάται το μωρό

Αν και οι περισσότερες νέες μητέρες έχουν ακούσει τη συμβουλή ότι πρέπει να κοιμούνται όποτε το μωρό τους κοιμάται δυστυχώς δεν το τηρούν. Λάθος, λάθος, λάθος! Κοιμηθείτε όσο μπορείτε, όποτε μπορείτε.

3. Ξοδεύουν πολλά ρούχα για το μωρό

Οι νέοι γονείς, ειδικά στο πρώτο τους παιδί, θέλουν να έχει τα πάντα. Έτσι, επιδίδονται σε πληθώρα αγορών και ειδικά ρούχων. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά ίσως δεν προλάβει να τα φορέσει ποτέ το μωρό.

4. Υπερπροστατευτικοί

Διαχειριστείτε τους φόβους σας, χωρίς να «πνίγεται» με την υπερπροστατευτικότητά σας το παιδί σας.

5. Δεν βγάζουν το μωρό έξω

Οι νέοι γονείς δεν βγάζουν έξω το μωρό γιατί φοβούνται ότι μπορεί να αρρωστήσει. Μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νεογέννητου να είναι αδύναμο και πιο ευαίσθητο σε μικρόβια, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το βγάλετε έξω στον καθαρό αέρα.


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...