Μαμά

Πέντε συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού με παιδιά

Πέντε-συνήθειες-που-επηρεάζουν-αρνητικά-την-ερωτική-ζωή-του-ζευγαριού.jpg


Τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά παραπονούνται συχνά για τη σεξουαλική τους ζωή.

Από τη μία τα παιδιά και η έλλειψη ερωτικής διάθεσης και από την άλλη ορισμένες συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία της σχέσης τους, έχουν ως αποτέλεσμα μια υποτονική ερωτική επιθυμία.

Συχνά, η μείωση της συχνότητας σεξ οδηγεί σταδιακά σε πλήρη απομάκρυνση από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ας δούμε όμως ποιες συνήθειες, απλές και καθημερινές, ενός έγγαμου ζευγαριού επηρεάζουν την ερωτική του ζωή.

Τεμπελιά

Το σεξ χρειάζεται ενέργεια, πρωτοβουλία και μερικές φορές προγραμματισμό (ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι). Τα περισσότερα ζευγάρια είτε είναι κουρασμένα, είτε βαριούνται είτε δεν μπορούν να …συντονιστούν. Χρειάζεται λοιπόν μια ενεργοποίηση και από τις δύο πλευρές και κυρίως εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Εφησυχασμός

Το σεξ μπορεί να γίνει προβλέψιμο μετά από αρκετά χρόνια. Είναι εύκολο να αποκτήσει το ζευγάρι τη συνήθεια να κάνει σεξ με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά. Επίσης, η γυναίκα ενδέχεται να πιέζεται ή να επιθυμεί κάτι άλλο όπως και ο σύζυγός της. Σε αυτή την περίπτωση, η επικοινωνία είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να εξερευνήσουν μαζί νέους τρόπους που θα τους φέρουν ερωτικά πιο κοντά.

sex-meta-apo-kaisariki.jpg

Αδιαφορία για την εξωτερική εμφάνιση

Συχνά τα ζευγάρια αδιαφορούν για την εξωτερική τους εμφάνιση μετά την απόκτηση των παιδιών. Δεν τρέφονται υγιεινά, δεν γυμνάζονται, είναι ατημέλητοι. Όμως, τόσο η άσκηση όσο και η σωστή διατροφή επηρεάζουν την ψυχική υγεία και κατ΄επέκταση την έγγαμη σεξουαλική ζωή.

Έλλειψη επικοινωνίας

Τα προβλήματα στις σχέσεις των ζευγαριών ξεκινούν όταν σταματούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η σεξουαλική τους ζωή. Εκείνο που προέχει είναι το ζευγάρι να μοιράζεται συναισθήματα, φόβους, ανασφάλειες, ανησυχίες . Να μιλά για τη σεξουαλική του ζωή, τι του αρέσει και τι το ικανοποιεί.

Ύπνος με τα παιδιά

Προφανώς και ο περιστασιακός ύπνος των παιδιών με τους γονείς ή με έναν από αυτούς δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, όταν το παιδί έχει καθιερώσει να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών του είναι μια συνήθεια που επηρεάζει αρνητικά, όλους. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι για τους γονείς και μόνο για τους γονείς.

Με πληροφορίες από το allprodad.com


Πηγή

Loading...