Μαμά

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε για την οικογένειά σας κάθε μέρα

Πέντε-πράγματα-που-πρέπει-να-κάνετε-για-την-οικογένειά-σας.jpg


Δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη τη σημασία της οικογένειας. Όπως είπε κάποτε κάποιος “στην οικογενειακή ζωή, οι μέρες είναι μεγάλες, αλλά τα χρόνια είναι λίγα”.

Κάθε γονιός το καταλαβαίνει αυτό – οι μέρες είναι γεμάτες με τόσες πολλές δραστηριότητες και πράγματα που είναι εύκολο να μπείτε στον …αυτόματο.

Μέσα σε αυτή την καθημερινή τρέλα, όμως, συμβαίνουν και πολλά όμορφα πράγματα, που αν και απλά, είναι σημαντικά και πρέπει να αποτελούν μέρος της οικογενειακής σας ζωής.

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε για την οικογένειά σας κάθε μέρα:

Να λέτε « σ’ αγαπώ»

Εκτός από το να περνάτε χρόνο μαζί τους, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε στα παιδιά σας αλλά και στον/ην σύντροφό σας ότι τους αγαπάτε είναι να τους το λέτε απλά και ξεκάθαρα. Όλοι έχουν ανάγκη να το ακούνε… Η αγάπη είναι ένας από τους θεμελιώδεις λίθους κάθε οικογένειας και η δύναμη αυτού του θεμελίου ενισχύεται κάθε φορά που εκφράζετε τα συναισθήματά σας.

Αγκαλιές

Είτε είστε από τη φύση σας εκδηλωτικοί και διαχυτικοί είτε όχι, τα παιδιά χρειάζονται και επιθυμούν τις αγκαλιές σας. Κάθε φορά που θέλετε να δείξετε ότι τα αγαπάτε, είστε περήφανοι για αυτά, χαίρεστε με την προσπάθειά τους, θέλετε να τα ενθαρρύνετε, να τα παρηγορήσετε, πάρτε τα μια αγκαλιά. Χαρίστε απλόχερα αγκαλιές στα παιδιά σας κάθε μέρα χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Το ίδιο ισχύει και για τον /ην σύντροφό σας.

Φιλοφρονήσεις

Μια καλή κουβέντα, ένα κομπλιμέντο αρκεί για να νιώσει ο άλλος καλύτερα. Είναι εύκολο να κάνετε μια παρατήρηση ή μια επίπληξη αλλά θα διαπιστώσετε πόσο θετική επίδραση έχει μια φιλοφρόνηση. Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να λέτε μια καλή κουβέντα στα μέλη της οικογένειας σας και θα δείτε πώς θα αλλάξει η διάθεσή τους.

poiotikos-xronos-me-oikogeneia.jpg

Έπαινος

Ο έπαινος δεν είναι τόσο συχνός όσο η κριτική γιατί εστιάζετε συνήθως στα αρνητικά κι όχι στα θετικά που συμβαίνουν στο σπίτι. Το να επαινείτε τον άλλον, του δίνετε ώθηση να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο.

Πράξεις καλοσύνης

Σε μια οικογένεια οι πράξεις καλοσύνης πρέπει να είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Όταν τα παιδιά βλέπουν τη μαμά και τον μπαμπά να δείχνουν καλοσύνη ο ένας στον άλλον καθώς και στον περίγυρό τους, αντιλαμβάνονται πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και τα ίδια.

Πηγή: allprodad.com


Πηγή

Loading...