Μωρό

Πέντε πράγματα που θέλει να ξέρει μια νέα μαμά

1273bc464a79e41079d1b07664fb073a.jpg


Έχετε μόλις επιστρέψει από το μαιευτήριο με το μωράκι σας αγκαλιά.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις ανάγκες του:

1. Η θερμοκρασία δωματίου του μωρού θα πρέπει να είναι 20°C με 22°C, όταν το βρέφος είναι ντυμένο. Το καλοκαίρι η αντίστοιχη θερμοκρασία είναι 24°C με 26°C.

2. Το κάνετε μπάνιο καθημερινά ή τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα. Καλύτερα σε σταθερή ώρα κάθε μέρα, πριν φάει. Η θερμοκρασία δωματίου 24-27°C και του νερού 32-37,5°C. Μέχρι να αποξηρανθεί η περιοχή του ομφαλού ο καθαρισμός του δέρματος γίνεται έξω από την μπανιέρα, με βρεγμένη αποστειρωμένη γάζα.

3. Τα περισσότερα νεογνά επανακτούν το βάρος γέννησής τους στις 10 πρώτες ημέρες, διπλασιάζουν το βάρος γέννησης σε ηλικία 5 μηνών, το τριπλασιάζουν στο τέλος του 1ου χρόνου και το τετραπλασιάζουν στο τέλος του 2ου χρόνου.

4. Τα μωρά που πίνουν γάλα με μπιμπερό, καταπίνουν περισσότερο αέρα μαζί με την τροφή τους, και γι’ αυτό θα πρέπει να βάζετε το μωρό σας να ρευτεί κάπου στα μισά του ταΐσματος και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στο τέλος. Αν το μωρό βγάζει συχνά γουλίτσες κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, θα πρέπει να το βάζετε να ρευτεί πιο συχνά.

5. Το πρώτο τσεκάπ από τον παιδίατρο θα πρέπει να γίνει μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού.


Πηγή

Loading...