ΔιάφοραΜωρό

Πέντε λόγοι που είναι υπέροχο να έχεις γιο

98a582b66f9604c5e197e648c3b2d22e_L

Είναι ζωηρά, ατίθασα, γεμάτα ενέργεια που δεν κουράζονται ποτέ να κάνουν φασαρία, ερωτήσεις, αταξίες.

Το σπίτι σας το πιθανότερο είναι να έχει κατακλυστεί από αυτοκινητάκια, μηχανές, πυροσβεστικά οχήματα, ήρωες, δράκους, πίστες ράλι, μπάλες, κάστρα, ρόπαλα!

Και μπορεί ως γυναίκες να ανυπομονούσατε να στολίσετε το παιδικό δωμάτιο στα ροζ, το γεγονός ότι το «ντύσατε» τελικά στα μπλε, μόνο χαρά σας φέρνει γιατί οι γιοι είναι υπέροχοι.

Αν λοιπόν έχετε έναν μικρό μπόμπιρα να τριγυρνάει μες στο σπίτι ή περιμένετε να τον καλωσορίσετε σε λίγους μήνες, εδώ είναι πέντε σπουδαία πράγματα που πρέπει να ξέρετε ως …αγορομάνα!

Τα αγόρια λατρεύουν τις μαμάδες τους

Ως μαμά του, θα είστε το πιο αγαπημένο του πρόσωπο στον κόσμο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα αγοράκια είναι τρυφερά, ευγενικά και στοργικά απέναντι στη μαμά τους. Οι περισσότεροι βέβαια πιστεύουν ότι τα κορίτσια είναι πιο εκδηλωτικά αλλά στην πραγματικότητα τα αγόρια είναι εκείνα που δεν μπορούν να αρνηθούν τίποτα στη μανούλα!

Είναι πιο «ανθεκτικά»

Μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σας θα επιβεβαιώσει αυτό που λέμε, ότι δηλαδή τα αγόρια είναι πιο «ανθεκτικά». Εάν για παράδειγμα ένα μικρό αγοράκι πέσει ή χτυπήσει το πιθανότερο είναι απλά να σηκωθεί και να καθαρίσει τον εαυτό του από τις σκόνες σε αντίθεση με τα κοριτσάκια που θα βάλουν αμέσως τα κλάματα και θα ψάχνουν με το βλέμμα τους τη μαμά και τον μπαμπά.

Είναι πιο εύκολα στην διαπαιδαγώγηση

Οι γονείς που έχουν παιδιά και των δύο φύλων, συχνά ισχυρίζονται ότι τα αγόρια είναι γενικότερα πιο εύκολα όσον αφορά την ανατροφή τους. Κάθε παιδί βέβαια είναι διαφορετικό απλά συνήθως τα αγόρια έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και δεν είναι τόσο πολύπλοκες προσωπικότητες.

Θα παίζετε πιο ενεργητικά

Όλα τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι αλλά τα μικρά αγοράκια το αγαπούν λίγο περισσότερο. Τα κορίτσια θα παίζουν ήρεμα με τις κούκλες τους ή τις ζωγραφιές τους ενώ με τα αγόρια θα περνάτε τα περισσότερα απογεύματα παίζοντας κλεφτές κι αστυνόμους ή πόλεμο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι έχουν αποβάλει όλη την ενέργειά τους πριν τον ύπνο!


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...