Μπαμπάς

Οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι

Οι-τροφές-που-δεν-πρέπει-να-καταναλώνετε-με-άδειο-στομάχι.jpg


Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, δεν θα πρέπει να τις καταναλώνετε χωρίς να έχετε φάει κάτι προηγουμένως. Τροφές που ειδικά όσοι έχουν ευαισθησία στο στομάχι, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τις αποφεύγουν όταν είναι νηστικοί.

Δείτε ποιες είναι αυτές που καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και να είναι μακράν από τα πιο νόστιμα superfoods αλλά δεν είναι καλή ιδέα να φάμε μια μπανάνα με εντελώς άδειο στομάχι. Ο λόγος είναι ότι τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Καφές

Ο καφές και το πράσινο τσάι περιέχουν σημαντικές ποσότητες οξέων που μπορεί να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουμε φάει.

Ντομάτες

Μπορεί να είναι πολύ νόστιμες και θρεπτικές αλλά καλύτερα να έχουμε φάει κάτι, έστω και λίγο, πριν τις καταναλώσουμε. Τα οξέα που περιέχουν μπορεί να αναμειχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου αυξάνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πέτρες.

Αγγούρι και άλλα πράσινα λαχανικά

Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσια σε αμινοξέα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα, φούσκωμα και στομαχόπονο ειδικά αν τα φάτε με άδειο στομάχι.


Πηγή

Loading...