Μωρό

Οι τρεις απαγορευμένες φράσεις σε μία νέα μαμά από τον σύζυγό της

37006d1f78a382af9c665654f8162781.jpg


Ο ερχομός του παιδιού είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για τους δύο γονείς. Ειδικά, όταν πρόκειται για το πρώτο τους παιδί. Οι αλλαγές που φέρνει στη ζωή τους, πολλές.

Ειδικά, για τη νέα μαμά, που αυτές οι αλλαγές, λόγω ορμονών, μπορεί να έχουν να κάνουν και με τη συμπεριφορά τους και με κάποιες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Για το λόγο αυτό ο μπαμπάς θα πρέπει να έχει υπομονή για να τη στηρίξει.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλύτερο είναι να αποφύγουν να πουν για ένα διάστημα. Δείτε παρακάτω κάποιες φράσεις που είναι απαγορευμένες να τις πείτε στη σύζυγό σας.

1. Η μαμά μου είπε ότι…

Είναι λογικό να θέλετε να τη βοηθήσετε και να επικαλείστε τη μητέρα σας λόγω εμπειρίας αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να την ενοχλήσει πολύ. Ενδεχομένως  η γυναίκα σας να νιώσει ελαφρώς προσβεβλημένη ή ανίκανη με τις συμβουλές της.

2. Έχεις χάσει κανένα κιλό;

Αυτή η ερώτησή σας θα φτάσει στα αυτιά της αλλιώς και θα πιστεύει ότι είναι χοντρή, χάλια, ότι δεν σας ελκύει και όλα τα σχετικά.

3. Είμαι πολύ κουρασμένος για το μωρό σήμερα

Πριν το πείτε αναλογιστείτε πόσο κουρασμένη είναι και εκείνη. Είναι και δικό σας μωρό οπότε χρειάζεται και από τους δύο υπερπροσπάθεια κάποιες φορές.


Πηγή

Loading...