Μωρό

Οι πέντε πιο συνηθισμένες αιτίες της ημικρανίας

5c5f7391aa4309a2a5f06103dc6fd590.jpg


Η ημικρανία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που βασανίζει καθημερινά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και μάλιστα δεν γνωρίζουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Eρευνητές από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αυστρία έκαναν έρευνες για τις ημικρανίες ώστε να βρουν τα αίτιά τους και τις κατέταξαν ανάλογα με τη συχνότητα που προκαλούν τις κρίσεις στους ασθενείς. Σύμφωνα με τις έρευνες οι παράγοντες που συνδέονται με τις κρίσεις συχνά είναι εξατομικευμένοι για κάθε ασθενή. Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 326 ασθενείς ώστε να καταλήξουν στους παράγοντες που προκαλούν ημικρανία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έρευνες στην πρώτη θέση στις αιτίες που προκαλούν ημικρανία είναι ο πόνος στον αυχένα και ακολουθούν διαφορετικές άλλες αιτίες που ίσως δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος. Στη δεύτερη θέση είναι η κούραση, στην τρίτη η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ακολουθούν ο ανήσυχος ύπνος και οι μυρωδιές. Αυτό αποδεικνύει ότι οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί και σχετίζονται με το περιβάλλον που ζει κανείς και με τις συνηθειές του. Στους υπόλοιπους λόγους πρόκλησης ημικρανίας είναι τα δυνατά φώτα και οι δυνατοί ήχοι, η παράλειψη γευμάτων, η αφυδάτωση, ο κακός ύπνος, τα επίπεδα υγρασίας, η περίοδος στις γυναίκες, το στρες στην προσωπική ζωή, ο υπερβολικός ύπνος, το εργασιακό στρες, η καφεΐνη, οι ξηροί καρποί, αλλά και το κάπνισμα και το αλκοόλ.


Πηγή

Loading...