Μπαμπάς

Οι μικρές ενοχλητικές καταστάσεις στις γιορτές των Χριστουγέννων

Οι-μικρές-ενοχλητικές-καταστάσεις-στις-γιορτές-των-Χριστουγέννων.jpg


Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές, λόγω του κορονοϊού και εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και των μέτρων προστασίας, καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτά και να γιορτάσουμε τα διαφορετικά Χριστούγεννα. Αλλά λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, δε σημαίνει πως πράγματα που μας εκνεύριζαν τις προηγούμενες χρονιές, δεν ισχύουν και φέτος.

Γιατί μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, αλλά εδώ που τα λέμε, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορούν να μας τη σπάσουν. Και σαν άλλος…. Γκρινιάρης από τα Στρουμφάκια να αναφωνήσουμε: «Μου τη δίνουν οι γιορτές».

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα πράγματα που τη σπάνε σε αρκετό κόσμο, εδώ που τα λέμε:

 1. Με το ζόρι πρέπει να μπεις σε γιορτινό κλίμα. Κι αν δεν θέλεις ή δεν έχεις όρεξη, γίνεται;
 2. Αν πεις πως φέτος δεν στόλισες, σε κοιτάνε σαν… εξωγήινο!
 3. Ο στολισμός – υπερπαραγωγή στα μπαλκόνια που είναι η αποθέωση του κιτς.
 4. Που αυτή την περίοδο στα social media γίνεται του μελομακάρονου, του κουραμπιέ, των χριστουγεννιάτικων δέντρων και της βασιλόπιτας.
 5. Όχι άλλο Μαράια Κάρεϊ και άλλο Τζορτζ Μάικλ. Πόσο άλλο πια να αντέξεις να ακούς κάθε χρόνο και παντού… «All I want for Christmas» και «Last Christmas»;
 6. Και όχι άλλο… «Μόνος στο σπίτι». Μέχρι και ο Μακόλεϊ Κάλκιν έφτασε 40 χρόνων. Γιατί να μας υπενθυμίζετε ότι μεγαλώσαμε τόσο πολύ; Να μας ρίξετε την ψυχολογία χριστουγεννιάτικα;
 7. Που μικροί και μεγάλοι παίρνουν τον κουραμπιέ χωρίς πιατάκι και βλέπεις ζάχαρη άχνη παντού πάνω στο χαλί!
 8. Το ίδιο και με τα μελομακάρονα. Παντού γύρω από την πιατέλα σκορπισμένα τα τρίμματα καρυδιού.
 9. Τα εορταστικά προγράμματα στα κανάλια που μέχρι πέρυσι (φέτος δεν ξέρουμε ακόμη τι θα έχει το μενού) ήταν από μπουζούκια, υπενθυμίζοντάς σου τις παλιές καλές εποχές. Με το ζόρι να σε μελαγχολήσουν.
 10. Η μελαγχολία όταν αλλάζει ο χρόνος και συνειδητοποιείς ότι ακόμη μια χρονιά έφυγε. Και μεγαλώνεις… κι ενδεχομένως δεν έχεις κάνει όσα θα ήθελες.
 11. Οι ευχές των φίλων σου στο Facebook και στο Instagram που είναι πιο «ξύλινες» και από εκείνες των πολιτικών.


Πηγή

Loading...