Διάφορα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Aθηναίων

36319-paidikoistathmoi-590

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Aθηναίων εκπαιδευση από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 1 Ιουν 2017 Εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, τα ηλεκτρονικά συστήματα για τις αιτήσεις σε παιδικούς σταθμούς/ νηπιαγωγεία/ σχολεία έχουν πάρει… φωτιά. Αυτή τη φορά, σειρά έχουν οι παιδικοί σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για την περίοδο 2017-2018, με το αντίστοιχο σύστημα να ανοίγει από σήμερα.

Η τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι η Τετάρτη 21η Ιουνίου 2017. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα του Δ.Β.Α. .
Εκτός από την αίτηση, οι γονείς καλούνται να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχε εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το λεγόμενο Ε1 έντυπο της εφορίας.
  • Βεβαίωση υγείας του παιδιού, το σχετικό έντυπο της οποίας θα βρείτε στην υπηρεσία και στην ιστοσελίδα του Δ.Β.Α.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι τα αντίγραφα που προσκομίζετε, είναι τα ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων.
  • Κάποια ειδικά δικαιολογητικά, όπως για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή το δημόσιο, για ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες και τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά, θα βρείτε εδώ.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά ή μέσω κούριερ στην εξής διεύθυνση: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων και Παρακολούθησης εγγραφών, Ρόδου 181 και Σερήνου, Αθήνα, Τ.Κ. 10443.
Επισημαίνεται ότι στους παιδικούς σταθμούς θα γίνονται δεκτά τα παιδιά από 6 μηνών μέχρι την ηλικία των 4 ετών, οπότε, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο.
Πηγή: dbda.gr

Πηγή – mama365.gr

Loading...