Μπαμπάς

Νερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια βάρους;

1651019956_Νερό-με-λεμόνι-Ισχύει-ότι-βοηθά-στην-απώλεια-βάρους.jpg


Ας το παραδεχτούμε. Τις ημέρες της καραντίνας, οι περισσότεροι το έχουμε ρίξει στο φαγητό. Και όλο και κάποια κιλά έχουμε προσθέσει στη σιλουέτα μας. Αν υπολογίσουμε, μάλιστα και τις ημέρες του Πάσχα που αν και μέσα στο σπίτι, το ρίξαμε έξω στο φαγητό, δεν αποκλείεται μια δυσκολία να μπούμε στο τζιν μας, να την αντιμετωπίσουμε.

Και οι περισσότεροι ψάχνουμε τρόπους για να χάσουμε βάρος. Και, ίσως κι εσείς να έχετε ακούσει για το νερό με λεμόνι (ζεστό ή κρύο) το πρωί, που λέγεται πως είναι ένας τρόπος για τονώσετε τον μεταβολισμό και να ενισχύσετε, έτσι, την απώλεια βάρους.

Αν και δεν πρόκειται για επικίνδυνη άποψη, ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τι ισχύει λοιπόν; Είναι το νερό με λεμόνι το μαγικό ελιξίριο απώλειας βάρους;

«Το ζεστό νερό με λεμόνι δεν προκαλεί από μόνο του πραγματική απώλεια βάρους», λέει η Alissa Rumsey, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ.

Εάν όμως αντικαθιστά ένα άλλο ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως ο καφές με ζάχαρη ή ένας χυμός φρούτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, προσθέτει.

Ένας άλλος τρόπος που το νερό με λεμόνι βοηθά έμμεσα στην απώλεια βάρους, είναι ότι πίνετε γενικά περισσότερο νερό και παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Το σώμα μας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, έχει την τάση να ερμηνεύει τη δίψα ως πείνα, οπότε αν δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Όταν το σώμα παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγετε τα σνακ και άλλες ανθυγιεινές τροφές.

Χάρη στη ευχάριστη γεύση του, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που δεν τους αρέσει το νερό, να πίνουν περισσότερο. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι ή λάιμ.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το λεμόνι και γενικά τα εσπεριδοειδή είναι όξινα. Αν, λοιπόν αποφεύγετε τις όξινες τροφές επειδή υποφέρετε από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή άλλη αιτία, πρέπει να αποφεύγετε και το νερό με λεμόνι.

Μην αποφεύγετε τα λεμόνια για το ενδεχόμενο διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών, καθώς μια φέτα λεμονιού στο νερό δεν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Αν ανησυχείτε πάντως, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και να περιμένετε λίγη ώρα πριν τα βουρτσίσετε.


Πηγή

Loading...