Μαμά

Μπορείς να χάσεις κιλά με μία ώρα περπάτημα την ημέρα;

Μπορείς-να-χάσεις-κιλά-με-μία-ώρα-περπάτημα-την-ημέρα.jpg


To περπάτημα είναι μία εξαιρετική γυμναστική η οποία συμβάλλει στην απώλεια βάρους και την υγεία του οργανισμού γενικότερα.  Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι σε σχέση με άλλα είδη γυμναστικής δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα. Ισχύει η όχι;

Πόσες θερμίδες καις περπατώντας;

Το περπάτημα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο δυσκολίας για αυτό και είναι ιδιαίτερα δελεαστικό σε κάποιον που θέλει να χάσει κιλά. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι το βάρος και η ταχύτητα.

Σύμφωνα με το healthine.com ισχύουν τα παρακάτω:

Μία γυναίκα που ζυγίζει 55 κιλά καίει:

  • 154 θερμίδες σε ταχύτητα 3,5 χλμ/ώρα
  • 165 θερμίδες σε ταχύτητα 4 χλμ/ώρα
  • 193 θερμίδες σε ταχύτητα 4,8 χλμ/ώρα
  • 237 θερμίδες σε ταχύτητα 5,6 χλμ/ώρα
  • 275 θερμίδες σε ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα

Μία γυναίκα που ζυγίζει 68 κιλά καίει:

  • 190 θερμίδες σε ταχύτητα 3,5 χλμ/ώρα
  • 204 θερμίδες σε ταχύτητα 4 χλμ/ώρα
  • 238 θερμίδες σε ταχύτητα 4,8 χλμ/ώρα
  • 292 θερμίδες σε ταχύτητα 5,6 χλμ/ώρα
  • 340 θερμίδες σε ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα

Επίσης, όσο περισσότερο ανεβαίνει ο ρυθμός της ταχύτητα, τόσο αυξάνονται και οι θερμίδες που καίγονται. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται στο περπάτημα είναι η ηλικία, το φύλο και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ναι, το περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Περπατώντας για μία ώρα την ημέρα, μπορείς να κάψεις θερμίδες, συνεπώς και να χάσεις βάρος.

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν έντεκα γυναίκες έδειξε ότι μετά από έξι μήνες καθημερινού περπατήματος είχαν χάσει 7,7 κιλά ή διαφορετικά το 10% του αρχικού βάρος σώματός τους.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sincerely Media

Απώλεια βάρους και διατροφή

Και ενώ το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη διατροφή.

Αυτό επιβεβαίωσε και μελέτη που διήρκησε 12 εβδομάδες. Στη μελέτη, συμμετείχαν άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος τα οποία και περιόρισαν τις θερμίδες κατά 500–800 την ημέρα. Τα άτομα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα περπατούσε 3 ώρες την εβδομάδα με ταχύτητα 6 χλμ/ώρα και η άλλη ομάδα δεν περπατούσε καθόλου.

Αν και οι δύο ομάδες είχαν αξιοσημείωτη απώλεια κιλών,  τα άτομα της πρώτης ομάδας που περπατούσαν καθημερινά έχασαν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά παραπάνω.

Γενικά, μην ξεχνάς τον κανόνα ότι για να χάσεις βάρος πρέπει οι θρεμίδες που καταναλώνεις να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που καις. 


Πηγή

Loading...