Μωρό

Μικρά μυστικά για αστραφτερά τζάμια

dfddfdf.jpg


Το παραδεχόμαστε σχεδόν όλοι, από τις πιο κουραστικές και βαρετές δουλειές του σπιτιού, είναι το καθάρισμα των τζαμιών. Εκτός από το σχολαστικό καθάρισμα, είναι και από τα σημεία που λερώνονται εύκολα – ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά που αφήνουν τις δαχτυλιές τους – και χρειάζεται να είσαι με ένα πανί στο χέρι.

Για να γίνει, όμως, η ζωή σας πιο εύκολη μαζί και το καθάρισμά τους, σας έξι μικρά μυστικά για αστραφτερά τζάμια χωρίς κόπο.

1. Το σωστό πανί

Οι γυάλινες επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται με ένα πανί κατάλληλο για γυάλινες επιφάνειες, ώστε να μην μένουν χνούδια ή ακόμα χειρότερα να χαραχθεί η επιφάνεια. Το κατάλληλο πανί για τα τζάμια είναι με μικροΐνες.

2. Καθαριστικό

Διαλύστε 1 δόση λευκό ξύδι σε 4 δόσεις νερό, βουτήξτε μέσα το πανί σας και καθαρίστε.

3. Μπατονέτες

Προσέξτε τις γωνίες γιατί εκεί είναι τα μέρη που μαζεύουν αρκετή βρωμιά η οποία απομακρύνεται δύσκολα.

4. Τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια: Λεμόνι κι εφημερίδα

Για το γυάλινο τραπέζι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο χυμό λεμονιού και να καθαρίσετε με μια τσαλακωμένη εφημερίδα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις κι αποφεύγοντας να πιέζετε για να μην διακινδυνεύσετε να χαράξει.

5. Για τις πολύ βρώμικες επιφάνειες στο εξωτερικό των τζαμιών

Το εξωτερικό των τζαμιών είναι εκτεθειμένο σε κάθε είδους βρωμιά. Απλώνοντας μία στρώση από κερί για ξύλινα πατώματα, χρησιμοποιώντας ένα πανί, θα δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα που θα απομακρύνει τους ρύπους.

6. Σφουγγάρι μαυροπίνακα

Αν έχετε να καθαρίσετε τα τζάμια σας πολύ καιρό, το σφουγγάρι του σχολείου, που χρησιμοποιούμε για να σβήνουμε τις κιμωλίες είναι ιδανικό για να πάρει τα την περισσότερη βρωμιά. Αφού τελειώσετε, καθαρίστε κανονικά τα τζάμια.


Πηγή

Loading...