Διάφορα

Μια τραγική ιστορία: Νεογέννητο βρέφος έχασε τη ζωή του ενώ κοιμόταν με τους γονείς του

37986-sleepdeath_590

Μια τραγική ιστορία: Νεογέννητο βρέφος έχασε τη ζωή του ενώ κοιμόταν με τους γονείς του υγεια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 10 Οκτ 2017 Οι περισσότεροι γονείς ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να κοιμίσεις το νεογέννητο μωράκι σου που δεν μπορεί να ηρεμήσει. Αυτές τις φορές, ο θηλασμός, το νανούρισμα και η αγκαλιά αποδεικνύονται ανώφελα. Σε μια τέτοια ιστορία, δυστυχώς όχι με αίσιο τέλος, θα αναφερθούμε και σήμερα.

Η Lauren Jordan, μαμά ενός βρέφους 12 μόλις ημερών, ένα βράδυ έκανε τα πάντα για να ηρεμήσει το ανήσυχο μωράκι της. Σε μια ύστατη προσπάθεια, λοιπόν, αποφάσισε να πάρει τον γιο της στο κρεβάτι του ζευγαριού όσο εκείνη και ο σύντροφός της έβλεπαν τηλεόραση. Τελικά, το βρέφος κοιμήθηκε, όπως και οι γονείς του…
Όταν η μητέρα ξύπνησε, συνειδητοποίησε ότι ο γιος της, που κοιμόταν ανάμεσά τους, δεν ανέπνεε και δεν ήταν ζεστός. «Το κατάλαβα και άρχισα να φωνάζω “όχι, όχι”. Τότε ξύπνησα και τον σύντροφό μου.»
Παρά τις προσπάθειες του ζευγαριού να επαναφέρουν το μωρό τους στη ζωή με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ επί 15 λεπτά, δυστυχώς η ιστορία δεν είχε ευτυχή κατάληξη και έτσι ο μικρός Harisson έφυγε από τη ζωή. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα που μπορεί να προήλθε είτε από ασφυξία είτε από την αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα του μωρού, που μπορεί να αποβεί μοιραία σε τόσο μικρή ηλικία.


Η μητέρα του παιδιού αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την τραγική αυτή ιστορία για να θυμίσει στους υπόλοιπους γονείς πόσο σημαντικό είναι να βάζουν τα μωρά στην κούνια τους και να μην τα παίρνουν μαζί τους στο κρεβάτι. «Δεν θέλαμε να κοιμηθεί μαζί μας- αλλά ήμαστε εξαντλημένοι και απλά έγινε. Έπρεπε να μιλήσουμε για να μην πάθουν το ίδιο και άλλοι γονείς», δήλωσε η ίδια.

Το «Έλα μωρέ, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς» δεν είναι δικαιολογία όταν διακινδυνεύεται η ασφάλεια των παιδιών μας.
Πηγή: kidspot.com.au

Πηγή – mama365.gr

Loading...