Μωρό

Μια έξυπνη δραστηριότητα για να μην βαριούνται τα παιδιά στο σπίτι

unnamed.jpg


Η μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι γονείς τις μέρες που μένουμε σπίτι, είναι το ότι πρέπει να ανακαλύπτουμε διαρκώς νέους τρόπους να απασχολούμε τα παιδιά, ώστε να περνάει ο χρόνος τους πολύ πιο ευχάριστα. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να τους προτείνουμε δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες θα κρατήσουν τα παιδιά αφοσιωμένα και απασχολημένα για αρκετή ώρα, ενώ θα τα βοηθήσουν να δώσουν χρώμα και σχήμα στη φαντασία τους!

Δοκιμάστε μια εύκολη και έξυπνη DIY δραστηριότητα

Δημιουργούμε το δικό μας ταμπλό στόχων!

Για να φτιάξουμε το δικό μας ταμπλό στόχων, θα χρειαστούμε απαραίτητα μία μεγάλη κούτα από χαρτόνι, ένα πιάτο μικρού, ένα μεσαίου και ένα μεγάλου μεγέθους, ένα μολύβι, ένα κοπίδι, χρώματα και χαρτόνια για να το διακοσμήσουμε. Θα ανοίξουμε τις γωνίες της κούτας ώστε να γίνει ένα ενιαίο χαρτόνι και με το κοπίδι, θα του δώσουμε καλύτερο σχήμα, κρατώντας δύο πλαϊνά «αυτιά» τα οποία θα το στηρίζουν. Με τη βοήθεια των πιάτων και με το μολύβι, θα σχεδιάσουμε τρεις κύκλους στην επιφάνεια του χαρτιού και θα τους κόψουμε περιμετρικά με το κοπίδι.

Στη συνέχεια, θα αφήσουμε ελεύθερα τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και όσο περιμένουμε τα χρώματα να στεγνώσουν, θα φτιάξουμε δέκα χάρτινες σαΐτες για τον κάθε παίχτη. Σκοπός του παιχνιδιού, είναι να περάσουμε τις σαΐτες μέσα από τις τρύπες του χάρτινου ταμπλό, μαζεύοντας τους περισσότερους πόντους. Για να ανεβάσουμε λίγο το βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με το μέγεθος που έχει η κάθε τρύπα, μπορούν να διαφοροποιούνται και οι πόντοι που θα παίρνουν οι παίχτες!


Πηγή

Loading...