Διάφορα

Με κλήρωση κι όχι βάσει βαθμολογίας θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι

37268-simaioforos_590

Με κλήρωση κι όχι βάσει βαθμολογίας θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι εκπαιδευση από Φοίβη Γλύστρα | 2 Αυγ 2017 Στα χέρια της μοίρας κι όχι των σχολικών επιδόσεων βρίσκεται πλέον το «προνόμιο» του σημαιοφόρου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, αποφάσισαν ότι στα δημοτικά σχολεία, οι σημαιοφόροι θα ορίζονται από εδώ και στο εξής βάσει κλήρωσης κι όχι βάσει βαθμολογίας.
Το περι ου ο λόγος σημείο:
«Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.
Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.»


Πηγή: cnn.gr

Πηγή – mama365.gr

Loading...