Μωρό

Μεγαλώνεις κόρη; Πέντε λόγοι για να νιώθεις τυχερή

602194768a8e459c848a96abe269a0b9.jpg


Και τα δύο φύλα είναι υπέροχα και ξεχωριστά. Είτε μεγαλώνεις αγόρι, είτε κορίτσι έχει τη δική του ομορφιά. Αν είσαι μαμά που έχει κόρη, ξέρεις κι εσύ πως τα κοριτσάκια νηπιακής ηλικίας είναι γλυκά και χαριτωμένα, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ πεισματάρικα.

Αν έχετε κι εσείς ένα μικρό κορίτσι ή περιμένετε κοριτσάκι και θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για το τι σας επιφυλάσσει το μέλλον, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίσετε.

Είναι πάντα πολύ «μπροστά»

Ποτέ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδιά μεταξύ τους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο – ειδικά αν βλέπετε ότι η μικρή σας είναι πολύ «μπροστά» για την ηλικία της. Τα κοριτσάκια τείνουν να ωριμάζουν πιο γρήγορα απ’ ότι τα αγόρια. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα σας περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι η κόρη σας είναι μια μικρή ιδιοφυΐα.

Τα κορίτσια συνήθως ολοκληρώνουν την εκπαίδευση της τουαλέτας πιο γρήγορα

Επειδή όπως είπαμε και παραπάνω, τα κοριτσάκια ωριμάζουν νωρίτερα, είναι πιο εύκολο να καταλάβουν τη χρήση του γιογιο, συγκριτικά με τα αγόρια της ηλικίας τους.

Είναι πιο προσεκτικά

Τα μικρά κορίτσια έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του κινδύνου συγκριτικά με τα αγόρια, ακόμα και σε αυτή τη μικρή ηλικία.

Δεν διστάζουν να ασχοληθούν με …αγορίστικες δραστηριότητες

Δεν έχει σημασία πόσο ντελικάτη είναι η μικρή σας! Μόλις δει λάσπη, μπάλα, μπαστούνια, είναι «μέσα σε όλα». Τα κορίτσια αγαπούν να εξερευνούν και να μαθαίνουν τα πάντα. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βοηθήσετε τη μικρή σας να αναπτύξει την αίσθηση της περιπέτειας και να γνωρίσει την αρμονία της φύσης.

Είναι υπέροχα να ψωνίζεις μαζί τους

Τα κορίτσια στο ενδυματολογικό κομμάτι αναμφισβήτητα βγαίνουν νικήτριες. Για τα αγόρια οι χρωματικές επιλογές είναι μεταξύ μπλε, άσπρου, πράσινου ενώ για τα κορίτσια υπάρχει …ολόκληρο ουράνιο τόξο! Το μειονέκτημα είναι ότι τα ρούχα μπορεί να σας κοστίσουν κάτι παραπάνω.


Πηγή

Loading...