Μωρό

Λίγοι ξέρουν να χρησιμοποιούν έτσι το σφουγγάρι της κουζίνας

810e8f1b228749d9ddfbc629210c1bd3.jpg


Η αλήθεια είναι πως όταν ακούμε «σφουγγάρι» στο μυαλό εύλογα μας έρχονται οι χρήσεις του που αφορούν σε θέματα καθαριότητας. Είτε για να πλύνουμε τα πιάτα, είτε το μπάνιο είτε οτιδήποτε άλλο εντός και εκτός σπιτιού.

Να, όμως, που οι χρήσεις του δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αλλού. Δείτε παρακάτω πού:

Γλαστράκι

Κατά κάποιο τρόπο μπορεί να χρησιμεύσει με αυτή την ιδιότητα. Αν θυμάστε, και στο σχολείο μικρά που ήμασταν, φυτεύαμε σπόρους σε σφουγγάρι. Παίρνετε, λοιπόν ένα υγρό σφουγγάρι, το βάζετε σε ένα πιάτο και τοποθετείτε σε αυτό τους σπόρους. Μετά το καλύπτετε με ένα γυάλινο μπολ και το αφήνετε σε ένα σημείο όπου έχει άφθονο φως

Παγοκυψέλη

Κι, όμως, μπορεί να χρησιμεύσει και ως παγοκυψέλη. Πώς το βρέχετε και το τοποθετείτε σε μια πλαστική θήκη με φερμουάρ. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει και έτοιμη η παγοκυψέλη.

Για την υγρασία του ψυγείου

Υπάρχουν τρόφιμα, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι ευαίσθητα στην υγρασία κι εδώ το σφουγγάρι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Τοποθετήστε, λοιπόν το σφουγγάρι στο συρτάρι του ψυγείου που αποθηκεύετε τα τρόφιμα αυτά και αφήστε το να απορροφήσει την υγρασία.


Πηγή

Loading...