Διάφορα

Κομμώτρια αρνείται να ξυρίσει το κεφάλι έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη και μοιράζεται την ιστορία της

37383-depressed_590

Κομμώτρια αρνείται να ξυρίσει το κεφάλι έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη και μοιράζεται την ιστορία της ψυχολογια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 16 Αυγ 2017

Η κατάθλιψη είναι μία από τις πιο ύπουλες ψυχικές ασθένειες που μπορεί να «χτυπήσει» ακόμα και εφήβους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια κοπέλα 16 ετών, που πολεμούσε για καιρό με τους δαίμονές της, δεν έβρισκε κανέναν απολύτως λόγο να σηκωθεί από το κρεβάτι εκτός από το να πάει τουαλέτα. Το αποτέλεσμα ήταν να «αφήσει» εντελώς τον εαυτό της. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε τη δύναμη ούτε να χτενίζει τα μαλλιά της, μέχρι που αποφάσισε να κλείσει ραντεβού σε ένα κομμωτήριο για να την κουρέψουν γουλί, προκειμένου να απελευθερωθεί από τον μπλεγμένο και ανακατεμένο όγκο στο κεφάλι της.

Η κομμώτρια, ονόματι Kayley Olsson, ωστόσο, αρνήθηκε να την κουρέψει και αντ’ αυτού έκανε κάτι διαφορετικό… Πέρασε 13 ολόκληρες ώρες ξεμπλέκοντας τα μαλλιά της κοπέλας και μεταμορφώνοντάς την! Διαβάστε την ιστορία που δημοσίευσε η ίδια στο Facebook.
«Σήμερα έζησα μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα μου, όταν ήρθε στο κομμωτήριο μια κοπέλα 16 ετών που έπασχε χρόνια από κατάθλιψη και που, φυσικά, δεν θα δημοσιοποιήσω τα στοιχεία της.
Η κατάθλιψη την είχε επηρεάσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε ούτε να βουρτσίσει τα μαλλιά της. Μου είπε ότι σηκωνόταν μόνο για να πάει στην τουαλέτα. Σε λίγες εβδομάδες, όμως, θα επέστρεφε στο σχολείο ενώ την επόμενη μέρα, οι μαθητές θα έβγαζαν τις καθιερωμένες σχολικές φωτογραφίες. Μόλις μπήκε στο κομμωτήριο, μας είπε να της ξυρίσουμε το κεφάλι γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο που θα της προκαλούσε το ξέμπλεγμα των μαλλιών της και αποκάλεσε τον εαυτό της “άχρηστο”. Μου ράγισε την καρδιά και τότε αποφασίσαμε ότι θα κάναμε τα πάντα για να μην ξυρίσουμε το κεφάλι της.

Θέλω αυτό να γίνει ένα μάθημα για όλους τους ανθρώπους. Η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας. Ως γονείς, δεν πρέπει να πιέζετε τα παιδιά και να τους λέτε να ξεπεράσουν μόνα τους κάτι που είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις τους. Ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να νιώθει ότι δεν μπορεί ούτε να βουρτσίσει τα μαλλιά του.
Οκτώ ώρες χθες και ακόμα πέντε ώρες σήμερα, χρειάστηκαν για να ξαναδώσουμε σ’ αυτήν την κοπέλα το χαμόγελό της. “Στις φωτογραφίες του σχολείου σήμερα, θα χαμογελάω γιατί με έκανες να νιώθω ξανά ο εαυτός μου”: έτσι μου είπε μόλις τελειώσαμε!»


Πηγή: boredpanda.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...