Μωρό

Κεραμέως: Στο τραπέζι η επέκταση του σχολικού έτους

2899419.jpg


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός είπε πως αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα “όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία”.

Έρχεται “κούρεμα” της διδακτέας ύλης;

Για την διδακτέα ύλη, η υπουργός ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται και το ενδεχόμενο μείωσης κατά περίπου 20% της διδακτέας ύλης στα Γυμνάσια και στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου. Μάλιστα, ερωτώμενη σχετικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι “παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες”.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Παιδείας μελετούν αν θα γίνουν τελικά οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να υιοθετηθεί και φέτος η περσινή απόφαση, άρα οι εξετάσεις να μην γίνουν.


Πηγή

Loading...