Διάφορα

«Θυμάσαι; Οι αναμνήσεις μιας δασκάλας»

adv_logo_body1_b_b

«Θυμάσαι; Οι αναμνήσεις μιας δασκάλας» εκπαιδευση 23 Μαϊ 2017

Δεν χωράνε οι σελίδες. Δεν χωράνε δεκάδες βιβλία να καταγράψουν τη ζωή στις σχολικές αίθουσες. Οι σκέψεις που γεννήθηκαν εκεί, οι φράσεις που ειπώθηκαν, οι φιλίες κι οι αγάπες που δημιουργήθηκαν και χάθηκαν, είναι ένα κομμάτι της ζωής, καλά κρυμμένο. «Ψήγματα χρυσού» το λέω εγώ και σας αποκαλύπτω ένα μικρό μέρος του για να γευθείτε αλήθειες και ομορφιές.

«Θυμάσαι; Οι αναμνήσεις μιας δασκάλας»

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα…

Είμαι δασκάλα. Από 6 χρονών. Οι πρώτοι μου μαθητές ήταν οι συνομήλικοι φίλοι μου. Το πρώτο μας σχολείο, ένα χωράφι στην Αγαθουπόλεως. Καθισμένοι στο χορταριασμένο χώμα μασουλάγαμε τα «ψωμάκια» από τις μολόχες και αφοσιωνόμαστε στο μάθημα. Τίποτα δεν αποσπούσε την προσοχή μας. Ο Ντράικορς, ο Πιαζέ, ο Πεσταλότσι κι ο Ρουσσώ θα έτριβαν τα μάτια τους. Ήμαστε η απόδειξη των θεωριών τους.

Διδάσκω από τότε «άπειρα» χρόνια! Σε αίθουσες ευρύχωρες, θερμαινόμενες, εξοπλισμένες με όλα τα σύγχρονα μέσα. Διδάσκω κι ονειρεύομαι…

Πώς θα πετύχουμε άραγε να νοσταλγούν τα παιδιά μας με την ίδια συγκίνηση, τη σχολική τους ζωή;
Τα παιδιά ρωτούν και οι γονείς ρωτούν επίσης! Και οι δύο ζητούν απαντήσεις σε προβλήματα που είναι κοινά.

«Μαμά – Γιατί δεν διαβάζεις;
Παιδί – Τι να κάνω όταν βαριέμαι να διαβάσω;»
Θα ξαφνιαστείτε, όταν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου «Θυμάσαι;», διαβάσετε τις ερωτήσεις γονιών και παιδιών. Χειρόγραφες και αυθεντικές. Επίκαιρες όσο ποτέ, απαιτούν όσο ποτέ λύσεις και κατευθύνσεις.

*Αποκλειστική διάθεση: βιβλιοπωλείο Παρ' Ημίν (τηλ. 210 3811201).

Πηγή – mama365.gr

Loading...