Εγκυμοσύνη

Η 9η Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής ημέρα γεννήσεων! Μήπως ετοιμάζεστε και εσείς;

bigstock-Newborn-Baby-Foot-154147460

Ο πρώτος μήνας που αρχίζουν τα σχολεία είναι και ο πιο δημοφιλής μήνας γενεθλίων.

Την ανακάλυψη αυτή την έκανε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος Μatt Stiles, ο οποίος ανέλυσε τα στατιστικά που είχε από το Εθνικό Κέντρο Υγείας στην Αμερική στο διάστημα μεταξύ της χρονιάς του 1994 έως και το 2014.

Όπως φάνηκε, οι μέρες που βρίσκονται στα μέσα Σεπτεμβρίου αποτελούν κατά πολύ τις πιο δημοφιλείς για γέννες!

Σύμφωνα με τον Stiles, δημοφιλέστερες ημέρες για να γεννήσει μια γυναίκα είναι η 9η, η 19η, και η 12η του Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες από τις 10 πιο δημοφιλής για μία γέννα είναι του Σεπτεμβρίου.

Γιατί όμως πρωταγωνιστεί η μητρότητα αυτή την περίοδο του χρόνου;

Αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε προς τα πίσω 9 μήνες, θα δούμε πως η σύλληψη για μια γυναίκα που γέννησε στις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το μέσο όρο διάρκειας μιας φυσιολογικής εγκυμοσύνης, ήταν η 27η Δεκεμβρίου. Μια ημέρα που συνήθως την περνάμε με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους χαλαρώνοντας μετά από τις προετοιμασίες και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με έρευνες η δημοφιλία που έχουν οι γιορτινές ημέρες του Δεκεμβρίου για σύλληψη, έχουν να κάνουν τόσο με τη βιολογία μας όσο και με το ότι είμαστε σε διακοπές. Το ενδιαφέρον είναι ότι όσο δημοφιλείς είναι οι ημέρες του Δεκεμβρίου για σύλληψη ενός παιδιού, τόσο λιγότερο είναι για τη γέννηση του παιδιού.

Η λιγότερο δημοφιλής ημέρα για μια γέννα αποδείχτηκε σύμφωνα με τα στατιστιστικά ότι ήταν η ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, η ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και η Πρωτοχρονιά.

Κάποια στοιχεία επηρεάζονται βέβαια από το γεγονός ότι την ημέρα των Χριστουγέννων και γενικά των γιορτών , δεν συνηθίζεται να προγραμματίζονται όσες εγκυμοσύνες μπορούν να προγραμματιστούν όπως η καισαρική.

Μήπως να ορίζαμε την 9η Σεπτεμβρίου ως γιορτή για τα μωρά;

Διαβάστε επίσης

Πώς αντιδρά το σώμα στη γέννα; Δείτε το βίντεο με το μπαλόνι και το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ

Δείτε πώς θα χάσετε υγιεινά τα κιλά μετά τη γέννα

Γιατί αλλάζει η φωνή της γυναίκας μετά τη γέννα;

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την σημασία της ανάρρωσης για μια μητέρα, μετά τη γέννα

«Η τελευταία φωτογραφία μου πριν γεννηθεί το μωρό» – Η γνωστή μαμά από μέρα σε μέρα γεννάει


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr

Loading...