Μωρό

Η θέση του εμβρύου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που θα γεννηθεί

dae1c-baby_kicks.jpg


Το εάν το μωρό σας θα γεννηθεί με φυσιολογική γέννηση ή καισαρική τομή θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τη θέση του στη μήτρα.

Η θέση του εμβρύου μπορεί να υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο τοκετός. Μπορεί να επηρεάσει εάν το μωρό σας θα γεννηθεί μέσω του κόλπου ή αν θα πρέπει να καταφύγετε σε καισαρική τομή.

Το 85% των μωρών είναι τοποθετημένο με το κεφάλι προς τα κάτω στη μήτρα στη λεγόμενη κεφαλική προβολή. Η κεφαλική εμφανίζεται συχνά και διευκολύνει τον φυσιολογικό τοκετό.

Λάβετε υπόψη ότι όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Μερικές φορές το μωρό δεν φτάνει ποτέ σε κεφαλική προβολή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε αποφασίσει να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορετικές προβολές, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε λίγα περισσότερα σχετικά με τον τοκετό.

Ραχιακή – Στηθική

Η ραχιακή – στηθική προβολή συμβαίνει όταν υπάρχει εγκάρσιο σχήμα και αντίστοιχα προς τα κάτω είναι στραμμένη η ράχη του εμβρύου ή το στήθος του

Ισχιακή

Η ισχιακή προβολή έχει να κάνει όταν το έμβρυο «κατεβαίνει» με τους γλουτούς ή με τα πόδια.

Επίσης στο κάθε είδος προβολής ορίζεται και η θέση προβολής που είναι η σχέση τμήματος του εμβρύου που προβάλλει, με τα τεταρτημόρια της πυέλου-λεκάνης της μητέρας. Έτσι υπάρχει η πρόσθια, η οπίσθια, η δεξιά, η αριστερή και άλλες ενδιάμεσες.


Πηγή

Loading...