Μωρό

Εγκυμοσύνη: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ο μέλλων μπαμπάς

b80d7ddd03df5e7a7fdd0f4f2f3b7d0f.jpg


Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η όμοργφη περίοδος για ένα ζευγάρι. Ωστόσο, αυτή την περίοδο των 8 μηνών αλλιώς τη βιώνει η μέλλουσα μαμά και αλλιώς ο μπαμπάς. Μάλιστα, υπάρχουν κάποια βασικά, που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μπαμπάδες.

Δείτε παρακάτω:

Φοβόμαστε

Σίγουρα, είμαστε ενθουσιασμένες που θα γίνουμε μητέρες αλλά φοβόμαστε επίσης. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα είναι η ζωή όταν έρθει το μωρό και αυτό είναι τρομακτικό. Ανησυχούμε για την εγκυμοσύνη, τη γέννηση, το μωρό, τη σχέση μας μαζί σας… ανησυχούμε σχεδόν για τα πάντα.

Είναι ορμονικό (το παραδεχόμαστε)

Οι ορμόνες που απαιτούνται για να αναπτυχθεί το μωρό μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως είμαστε μες στην τρελή χαρά τη μια στιγμή και την άλλη κλαίμε με λυγμούς ενώ μπορεί και το παραμικρό πείραγμα να μας προκαλέσει νευρικό κλονισμό! Αλλά σας παρακαλούμε μην κατηγορείτε εμάς αλλά τις ορμόνες μας και δέιξτε λίγη επιείκεια και κατανόηση. Πραγματικά φταίνε οι ορμόνες!

Αλλά μην τολμήσετε να αναφέρετε τις ορμόνες!

Κοιτάξτε, ήταν πραγματικά γενναιόδωρο να παραδεχτούμε ότι έχουμε τα… ορμονικά μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το αναφέρετε. Αν πλαντάξουμε στο κλάμα επειδή πήρατε το λάθος DVD, μην αναφέρετε τις ορμόνες. Μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη και να συμπεριφερθείτε σαν να είναι εντελώς φυσιολογική η αντίδρασή μας, αλλά ποτέ μα ποτέ μην πείτε τη λέξη από «ο».

Η εγκυμοσύνη είναι πραγματικά δύσκολη

Μπορεί να ακούγεται σαν να μας αρέσει να γκρινιάζουμε αλλά η εγκυμοσύνη είναι πραγματικά δύσκολη. Δεν περιμέναμε ότι θα είναι αρκετά τόσο κουραστική, αηδιαστική, πιεστική και επίπονη. Αισθανόμαστε πολύ άσχημα και έτσι σας παρακαλούμε να μας φροντίζετε. Ακόμα κι αν έχετε βαρεθεί να ακούτε την γκρίνια μας.

Ανησυχούμε για το αν θα γίνουμε καλές μαμάδες

Δυστυχώς το μωρό δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Και τους 9 μήνες μέχρι να αντικρύσουμε το μωράκι μας, ανησυχούμε διαρκώς για το τι μητέρες θα γίνουμε. Ηρεμήστε μας, λέγοντάς μας ότι θα βρούμε μαζί τον τρόπο και θα γίνουμε οι καλύτεροι γονείς. Μαζί!

Ανησυχούμε για τη γέννα

Είμαστε ενθουσιασμένες που θα γνωρίσουμε το μωρό μας αλλά είμαστε τρομοκρατημένες για τη διαδρομή μέχρι αυτό το σημείο και κυρίως για τη γέννα. Οι περισσότεροι μας λένε ότι θα μάθουμε εκείνη τη στιγμή πώς είναι ή ότι είναι δύσκολο να μας εξηγήσουν, κάτι που δεν ακούγεται και πολύ καθησυχαστικό. Σταθείτε δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές γιατί έρχονται πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε για το σεξ

Το σεξ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι διασκεδαστικό στις ταινίες αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι και τόσο αστείο. Ωστόσο σε κάποιες περιόδους μπορεί να έχουμε πολύ έντονη σεξουαλική επιθυμία. Προετοιμαστείτε. Δεν θα είναι καλό σεξ, ούτε ρομαντικό σεξ. Θα είναι πιθανότατα αγχωμένο και άβολο.

Ανυπομονούμε να σας δούμε πατέρες

Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να σας δούμε να παίρνετε το νεογέννητο μωρό σας στην αγκαλιά σας. Ανυπομονούμε να δούμε το πρόσωπό σας την πρώτη φορά που κρατάτε το μωρό σας ή την πρώτη φορά που σας χαμογελάει. Να του φιλάτε το μέτωπο πριν φύγετε για τη δουλειά και να του μαθαίνετε να κάνει ποδήλατο. Ξέρουμε ότι θα γίνετε καταπληκτικός μπαμπάς και πιστεύουμε ότι το μωρό μας είναι το πιο τυχερό του κόσμου!


Πηγή

Loading...