Εγκυμοσύνη

Είστε έγκυος; Ιδού 8 tips για να γεννήσετε ένα έξυπνο παιδί

egkymosini

Εδώ που τα λέμε, ποια μαμά δε θέλει το παιδί της να είναι έξυπνο; Και ποια μαμά δεν προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί της, να του δώσει όλα τα εφόδια εκείνα για να το κάνει καλύτερο; Να εξελιχθεί σε ένα χαρισματικό παιδί; Ξέρετε, όμως, ότι μπορείτε να «βάλετε» το χεράκι σας από νωρίς, από την εγκυμοσύνη σας κιόλας;

Γνωρίζετε για παράδειγμα, ότι η διατροφή σας, τα συναισθήματά σας, η επαφή σας με το έμβρυο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επηρεάζουν το μυαλό του παιδιού; Και δεν το λέμε εμείς αυτό. «Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της νοημοσύνης και της προσωπικότητας, αλλά οι σωστές επιλογές στον τρόπο ζωής μπορούν να επηρεάσουν το έμβρυο, από τη μήτρα, κιόλας», τονίζει Dr Lana Asprey.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες συνήθειες μπορείτε να υιοθετήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να αποκτήσετε ένα έξυπνο παιδί!

Να του διαβάζετε

Ναι, να του διαβάζετε παραμύθια. Το έμβρυο στον τρίτο μήνα της κύησης είναι σε θέση να ακούει ήχους και να τους απομνημονεύει. Επίσης, στους τελευταίους μήνες αναπτύσσεται και η γλώσσα. Γι’ αυτό ξεκινήστε την ανάγνωση στο μωράκι σας, από όταν εκείνο είναι στη μήτρα!

egkymosini 1

Να του βάζετε μουσική

Με τη μουσική βοηθάτε την παραγωγή σεροτονίνης και άλλων ουσιών που ηρεμούν το έμβρυο, ενώ χτίζετε τη βάση για ένα υγιές μυαλό. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να βάζετε στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, τα ακουστικά στη φουσκωμένη κοιλίτσα. Όσο για το είδος της μουσικής; Προτιμήστε την κλασική, χωρίς, όμως, να αποκλείσετε τη δική σας αγαπημένη.

Παραμείνετε δραστήρια

Όταν μείνετε έγκυος, δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη βιταμίνη D. Αντίθετα, είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριες, αφού και το μωρό το έχει ανάγκη. Συνεχίστε, λοιπόν, να γυμνάζεστε, ενώ συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας για το πρόγραμμα ασκήσεων που θα ακολουθήσετε.

egkymosini 3

Βγείτε στον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι εύκολο. Αν, όμως, είστε έγκυος κατά τους χειμερινούς μήνες, μην αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις ηλιόλουστες μέρες. Βγείτε έξω. Απολαύσετε μία βόλτα, «μαζέψτε» ήλιο. Εξάλλου, η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, 20 λεπτά την ημέρα, είναι αρκετά για να απορροφήσει ο οργανισμός τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Χαϊδεύετε συνεχώς την κοιλιά σας

Το έμβρυο, γύρω στην 20η εβδομάδα, αισθάνεται την επαφή με τη μητέρα του. Έτσι, χαϊδεύοντας με απαλές κινήσεις την κοιλίτσα σας, στέλνετε στο αγέννητο μωρό σας μηνύματα που θα το ηρεμήσουν. Το ίδιο ισχύει και αν την κοιλίτσα σας την χαϊδεύει ο μπαμπάς

egkymosini 2

Μιλήστε του

Είπαμε, το μωράκι σας, σας ακούει. Γι’ αυτό μιλήστε του. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, τα νεογνά ανταποκρίνονται σε ήχους ή γλώσσες, που ακούνε από την περίοδο που βρίσκονταν στη μήτρα. Μάλιστα, αν στην οικογένεια μιλάνε δύο γλώσσες, το νεογέννητο μωρό μπορεί να καταλάβει και να ανταποκριθεί και στις δύο, αφού τις άκουγε, και όταν ήταν στη μήτρα.

Διατροφή

Τέλος, και πολύ σημαντικό είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και τις τροφές, που λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της κύησης. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσες έγκυες δεν καταναλώνουν επαρκής ποσότητα ιωδίου στη διατροφή τους, είναι πιο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική μελέτη, όσο χαμηλότερη ήταν η ποσότητα ιωδίου στον οργανισμό των μαμάδων, τόσο χαμηλότερες ήταν και οι νοητικές επιδόσεις των παιδιών.

Διαβάστε επίσης

Η πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη σημαίνει… εξυπνότερα μωρά!

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα έξυπνα παιδιά

3 Φωτογραφίες


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr

Loading...