Εγκυμοσύνη

Δείτε πώς να επικοινωνήσετε με το μωρό σας όταν είναι ακόμα στην κοιλίτσα σας

belly-speaking

Μέχρι να γεννηθεί το μωράκι σας, είναι απαραίτητο να αναπτύξει μέσα στη μήτρα τις δεξιότητες της αναπνοής του, της ακοής του αλλά και της κίνησης.

Το ότι δεν το βλέπετε, δεν σημαίνει ότι δεν σας ακούει ή δεν σας "καταλαβαίνει". Είναι μέσα σας!

Μπορείτε να του δώσετε πολλά ερεθίσματα ώστε να το βοηθήσετε να αναπτυχθεί αλλά και να κινείται. Η κίνηση βοηθά τους μυς του να εξελιχθούν και είναι απαραίτητη.

Άλλωστε για να διασχίσει το γεννητικό σωλήνα και να έρθει στον καινούριο του κόσμο, πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να έχει "προπονηθεί".

Για να δώσετε περισσότερα ερεθίσματα στο μωρό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το σκουντήσετε ελαφρώς και να δείτε αν θα κλοτσήσει ως απάντηση.

Αν το κάνει, επαινέστε το και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξανακάνει. Έτσι θα έχετε και το δικό σας μυστικό κώδικα επικοινωνίας.

Μπορείτε ακόμα να του βάλετε να ακούσει μουσικούλα. Ένα ακουστικό για εσάς και ένα για το μωρό σας. Νιώστε πως «χορεύει» μέσα σας και αντιλαμβάνεται τον ρυθμό. Η αίσθηση είναι μαγική!

Τα μωράκια αγαπούν τον ήχο της φωνής της μανούλας τους. Να του μιλάτε συχνά, να του τραγουδάτε, να το νανουρίζετε. Και δείτε πως αντιδρά μετά και στην φωνή του μπαμπά του. Μπορείτε να το φαντασιώνεστε μαζί με τον σύντροφο σας και να του απευθύνετε όλα τα γλυκόλογα που θα θέλατε να του πείτε μόλις το αντικρύσετε.

Ακόμα να ξέρετε πως ένα από τα πράγματα που απολαμβάνει πιο πολύ είναι το κολύμπι. Δοκιμάστε να κολυμπήσετε, θα προσφέρει και σε εσάς και στο μωρό σας στιγμές απόλαυσης, αφού ούτε εσείς θα έχετε την αίσθηση του βάρους αλλά ούτε και το μωρό σας και θα είναι μια όμορφη εμπειρία και για τους δύο που θα σας ενώσει ακόμα περισσότερο.

1 Φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης

Ανάπτυξη εμβρύου: Πότε αρχίζουν να σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του;

Κεντρικό νευρικό σύστημα: Πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και το νωτιαίος μυελός του εμβρύου;

Εγκυμοσύνη και έμβρυο: Εσείς μιλάτε στην κοιλιά σας; Τρόποι να δεθείτε με το αγέννητο μωρό σας

Πότε το έμβρυο αρχίζει να γεύεται;


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr

Loading...