Μπαμπάς

Για ποιο λόγο μπορεί ένα παιδί να έχει αϋπνία

Για-ποιο-λόγο-μπορεί-ένα-παιδί-να-έχει-αϋπνία.jpg


Αν νομίζετε ότι το παιδί σας ανήκει σε εκείνα τα λίγα που δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα, τότε κάνετε λάθος καθώς ο αριθμός αυτών των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ο,τι φαντάζεστε. 

Πού μπορεί όμως να οφείλεται αυτή η αϋπνία που παρουσιάζει το παιδί σας; Στρες και άσχημα όνειρα ανήκουν στη λίστα με τους λόγους αλλά σύμφωνα με έρευνα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablets, laptops και smartphones,

Το έντονο φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές όταν βρίσκονται στα υπνοδωμάτια των παιδιών το βράδυ, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της μελατονίνης, μιας ορμόνης που προτρέπει τον ύπνο. Τα παιδιά στην εφηβεία είναι ακόμη πιο επιρρεπή οπότε και αυξάνεται η χρήση αυτών των συσκευών. Άλλη μελέτη μάλιστα αναφέρει ότι το 96% των εφήβων χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία συσκευή υψηλής τεχνολογίας την ώρα πριν τον ύπνο.

Να θυμάστε ότι ο ύπνος και δη ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τα παιδιά και φροντίστε να είναι όσο δυνατόν λιγότερη η επαφή τους με τέτοιες συσκευές τεχνολογίας.

 


Πηγή

Loading...