Μπαμπάς

Γιατί τα παιδιά δυσκολεύονται να κρατήσουν σωστά τα μολύβια;

Γιατί-τα-παιδιά-δυσκολεύονται-να-κρατήσουν-σωστά-τα-μολύβια.jpg


Σήμερα τα παιδιά δυσκολεύονται να κρατήσουν σωστά τα μολύβια και τα στυλό,σύμφωνα με την επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του ιδρύματος Heart of England, Sally Payne, η οποία αναφέρει στον Guardian ότι ο λόγος είναι η υπερβολική χρήση των τεχνολογιών αφής στην καθημερινή ζωή.

Η χρήση αυτή δεν ενδυναμώνει τους μύες των δακτύλων τους, οι οποίοι δεν είναι αρκετά δυνατοί ώστε να ελέγξουν την κατεύθυνση των μολυβιών και των μαρκαδόρων.
Όπως επισημαίνει η γιατρός, «τα παιδιά που έρχονται στο σχολείο δεν μπορούν με ευκολία να κρατήσουν τα μολύβια καθώς δεν διαθέτουν τις βασικές δεξιότητες. Για να μπορεί ένα παιδί να κρατήσει σωστά το μολύβι και να το χρησιμοποιήσει, χρειάζεται να ελέγχει καλά τους μύες των δαχτύλων του. Όμως τα παιδιά σήμερα δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με το παρελθόν για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες».

Σύμφωνα με την Payne ακόμα και η μορφές παιχνιδιού έχουν αλλάξει. Σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να δώσεις στα παιδιά ένα iPad για να παίξουν από το να τα ενθαρρύνεις να εξασκούν τους μύες των δαχτύλων παίζοντας με τουβλάκια, κόβοντας χαρτί, τραβώντας κορδόνια σε παιχνίδια. Έτσι δεν κατορθώνουν στην ουσία να εξασκούν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να χειριστούν ένα μολύβι.


Πηγή

Loading...