Μαμά

Γιατί τα Γαλλάκια δεν τσιρίζουν, δεν φωνάζουν και έχουν καλύτερη συμπεριφορά

paidia-gallon-2

Οι Γάλλοι γονείς έχουν παιδιά που συμπεριφέρονται καλύτερα από τα αλλά, γιατί βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από όλα. Η πλειοψηφία των μωρών θηλάζει τους πρώτους μήνες, αλλά αν οι μητέρες αρχίσουν να υποφέρουν από πληγωμένες θηλές ή άλλα προβλήματα στο στήθος, ενθαρρύνονται να αρχίσουν το τάισμα με το μπιμπερό.

Τα νεογέννητα μωρά, όπως όλα τα μωρά άλλωστε, κρατούν τους γονείς τους ξύπνιους για τους δύο ή τρεις πρώτους μήνες, και τότε κάπου φυσιολογικά σταματάει και ο θηλασμός.

Από τον 2ο ή τρίτο μήνα τα μωρά κοιμούνται μόνα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι γονείς τα αφήνουν να κλαίνε για αρκετό διάστημα, πράγμα που τους μαθαίνει να γίνονται ανεξάρτητα όντα και να φροντίζουν και να παρηγορούν μόνα τους, τους εαυτούς τους.

gallia

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, στο μεγάλωμα των παιδιών από τη Γαλλία, που κάθονται στο τραπέζι με υπομονή περιμένοντας το φαγητό τους επειδή έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής χωρίς ενδιάμεσα σνακς. Μαθαίνουν για την καθυστερημένη ικανοποίηση σύμφωνα με την Pamela Druckerman, Αμερικανίδα συγγραφέα που ζει σχεδόν όλα της τα χρόνια στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι γονείς ποτέ δεν τιμωρούν τα παιδιά τους. Τα διαπαιδαγωγούν με όμορφο τρόπο ενώ παράλληλα τους μαθαίνουν ότι δεν είναι το «κέντρο του κόσμου». Τα παιδιά τους γνωρίζουν τι σημαίνει «όχι». Αυτό γράφει στο βιβλίο της «French Children Don’t Throw Food», όταν μια φίλη της Γαλλίδα στην παιδική χαρά, τη συμβούλεψε να λέει το «όχι» με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά. Παραδόξως και προς μεγάλη δική της (της συγγραφέως) έκπληξη, μετά από μερικές προσπάθειες αυτό έπιασε και στα δικά της παιδιά!

Τα απογεύματα είναι για τους γονείς. Για να περνούν χρόνο μαζί, οπότε αν τα παιδιά είναι μικρά, πηγαίνουν για ύπνο από τις 7 το απόγευμα ενώ αν είναι μεγάλα, κάθονται ήσυχα στο δωμάτιό τους και δεν ενοχλούν τους γονείς τους.

«Οι Γάλλοι πιστεύουν ότι ακόμη και οι καλύτεροι γονείς δεν είναι συνεχώς αφοσιωμένοι στα παιδιά τους και αυτό δεν τους κάνει να νιώθουν ενοχές!», εξηγεί η ίδια!

paidia gallon 1

Τώρα, μετά από όλα τα παραπάνω πάμε να συγκρίνουμε τα Ελληνόπουλα, που κρατούν ξύπνιους τους γονείς τους, που ξέρουν τα κουμπιά τους για να τα κανακέψουν και που τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι πάει να πει «όχι». Ξαπλώνει ένα παιδί από τις 7 στο δωμάτιό του για να αφήσει τους γονείς του λίγο μόνους; Μάλλον όχι!

Ενώ οι Ελληνίδες μαμάδες «θυσιάζουν» τους εαυτούς τους, οι Γαλλίδες περνούν 6 μέρες την εβδομάδα στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό, με gourmet μενού, συμπεριλαμβανομένου και κρασί, ενώ τους κάνουν πλαστική στην κοιλιά δωρεάν, καθώς και φυσικοθεραπεία για να συσφίξουν γρήγορα την «κάτω περιοχή» ώστε να απολαύσουν ξανά το σεξ με τον σύντροφό τους.

Οι Γάλλοι γονείς έχουν δωρεάν φύλαξη παιδιών και στο σχολείο δίνονται στα παιδιά υγιεινά γεύματα αρκετές φορές μέσα στη μέρα και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

paidia gallon 3

Η Druckerman, έχει φίλες που την επισκέπτονται στο Παρίσι από την Αμερική και έχει προσέξει ότι αφήνουν τα παιδιά τους να τρώνε όποτε λένε ότι πεινάνε. Η ίδια στα παιδιά της λέει ότι θα φάνε την ώρα που τρώνε κάθε μέρα και ότι είναι καλύτερα να πεινάς ώστε να απολαύσεις το φαγητό σου όταν έρθει η ώρα. Κάπως έτσι κατάφερε τον γιο της να φάει δυο μερίδες σπανάκι.

Όπως και να έχει φυσικά, η κουλτούρα παίζει μεγάλο ρόλο. Οπότε, μην επηρεάζεστε από όλα όσα κάνουν οι Γάλλοι και τα Γαλλάκια! Αρκούν τα όρια. Αν ως γονείς, θέτετε τα σωστά όρια, τότε ακόμη και το παιδί σας μπορεί να γίνει ένα «Γαλλάκι!».


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr

Loading...