ΔιάφοραΜωρό

Γιατί κλαίει το μωρό; Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι

70265694c1397a38e93527516b73a10c_L

Για τα μωρά το κλάμα είναι ο τρόπος για να επικοινωνούν.

Παρακάτω ακολουθούν οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους ένα μωρό κλαίει:

1. Θέλει να φάει

Το μωρό για να σας δώσει να καταλάβετε ότι πεινάει αρχίζει να κλαίει. Με τον καιρό θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια της πείνας, και έτσι θα ξεκινάτε το τάισμα νωρίτερα.

2. Έχει βρώμικη πάνα

Τα μωρά δεν ανέχονται τη βρώμικη πάνα με αποτέλεσμα να αντιδρούν με δυσφορία και αρχίζουν να κλαίνε όταν αυτή είναι «γεμάτη». Φροντίστε να αλλάζετε το μωρό συχνά (περίπου κάθε τρεις ώρες)

3. Θέλει να κοιμηθεί

Τα μωρά δεν κοιμούνται πάντα αμέσως. Μάλιστα πολλά έχουν έντονη ανησυχία και κλαίνε, ειδικά εάν είναι υπερβολικά κουρασμένα. Καλό θα είναι να φτιάξετε μία ρουτίνα ύπνου!

4. Ίσως να τους λείπει η αγκαλίτσα

Τα μωρά θέλουν πολλές αγκαλιές. Θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των γονιών τους, να ακούν τις φωνές τους, να ακούν τους κτύπους της καρδιάς τους, ακόμη και να μυρίζουν τη μοναδική μυρωδιά τους. Το κλάμα λοιπόν μπορεί να είναι ένα σημάδι, όταν θέλουν τη ζεστή αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς.

5. Μπορεί να πονά η κοιλίτσα τους λόγω αερίων ή κολικών

Συνήθως όταν το μωρό υποφέρει από κολικούς σηκώνει τα πόδια του προς το στομάχι του, σφίγγει τις γροθιές του και το πρόσωπό του έχει μια έκφραση πόνου και αγωνίας, ενώ κλαίει ακατάπαυστα. Είναι σημαντικό να ανταποκριθείτε άμεσα στο κλάμα του μωρού που έχει κολικούς γιατί με το κλάμα του το μωρό καταπίνει αρκετό αέρα, πράγμα που το κάνει να αισθάνεται ακόμα χειρότερα και να είναι ακόμα πιο δύσκολο για σας να το ηρεμήσετε.


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...