ΔιάφοραΜωρό

Γιατί κλαίει ένα μωρό όταν το ντύνουν;

5f89920a7794ac933d849e559caf88ea_L

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να ενοχλήσουν ένα μωρό λίγων ημερών το οποίο ξεσπά σε κλάματα για να δείξει τη δυσαρέσκειά του με τον πιο άμεσο τρόπο.

Φροντίζοντας πάντα να έχετε ζεστά χέρια όταν το αγγίζετε και το δωμάτιο να μην είναι κρύο και εκείνο γυμνό, μετατρέψτε το ντύσιμο σε μια απλή και ευχάριστη διαδικασία.

Θα χρειαστείτε: Βαμβακερά φανελάκια που κλείνουν με κλιπ από κάτω, βαμβακερά φορμάκια που καλύπτουν τα πατουσάκια του, μερικά ζευγάρια κάλτσες και βρεφικές ζακέτες.
Ξαπλώστε το μωρό στο κρεβάτι, τυλίξτε το φανελάκι στην λαιμόκοψη και φέρτε το στην κορυφή του κεφαλιού του. Αφού το ανασηκώσετε και ανοίξετε καλά τη λαιμόκοψη, περάστε με μια απαλή κίνηση το ρούχο από το κεφάλι προσέχοντας να μην αγγίξει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του. Στη συνέχεια, μαζέψτε το μανίκι και περνώντας τα δάχτυλά σας από μέσα, πιάστε το χεράκι του και τραβήξτε το προσεκτικά. Κάντε το ίδιο και με το άλλο χεράκι. Μετά, τραβήξτε το ρούχο προς τα κάτω σηκώνοντας ελαφρώς την πλάτη του και τέλος, κουμπώστε το. Για το φορμάκι, ξεκινήστε από τα πόδια και συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο αν κουμπώνει στην πλάτη ενώ αν το κούμπωμα είναι από κάτω, ακολουθήστε τα ίδια βήματα με το φανελάκι και πριν το κλείσετε, περάστε τα ποδαράκια του. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τη ζακέτα. Όσο για τα καλτσάκια, φορέστε τα κατά το γνωστό τρόπο.


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...