Μωρό

Γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη;

15fbd076e9af2d79427ca0e41c6c5814.jpg


Ένα από τα πράγματα που «σηματοδοτούν», αν μπορούμε να το πούμε έτσι, μια εγκυμοσύνη είναι οι ραγάδες που εμφανίζονται στο σώμα της γυναίκας.

Αυτές οι γραμμοειδείς ουλές του δέρματος συνήθως κάνουν αισθητή την παρουσία τους κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αλλά μπορεί να εμφανιστούν και νωρίτερα. Η κοιλιά είναι το πρώτο μέρος που γίνονται αισθητές αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν στους μηρούς και στους γλουτούς.

Γιατί όμως εμφανίζονται οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη;

Δεν είναι «αποκλειστικό προνόμιο» των εγκύων αλλά εμφανίζονται όταν γενικά το σώμα τίθεται υπό τάση. Η ελαστικότητα του δέρματος έχει κάποια όρια. Επομένως, όταν το δέρμα φτάσει στα όρια αυτά και η ελαστικότητά του δεν επαρκεί πλέον, ώστε να «ακολουθήσει» τρόπον τινά την αλλαγή του μεγέθους του σώματος, τότε έχουμε το σχηματισμό ραγάδων.

Ουσιαστικά, αν η τάση στην οποία υπόκειται το δέρμα είναι υπερβολική, τότε στο υπόστρωμά του εμφανίζονται κάποιου είδους ρωγμές. Τότε αρχίζει και ο σχηματισμός των ραγάδων. Επιπλέον, κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη καθιστούν το δέρμα πιο ευαίσθητο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση ραγάδων.


Πηγή

Loading...