Μπαμπάς

Βρεφικό μασάζ: Δείτε γιατί είναι σημαντικό να κάνετε στο μωρό σας

Βρεφικό-μασάζ-Δείτε-γιατί-είναι-σημαντικό-να-κάνετε-στο-μωρό.jpg


Στην καθημερινή ρουτίνα με το μωρό περιλαμβάνεται και το μασάζ. Το οποίο αποδεικνύεται σημαντικό για το παιδί σας. Άλλωστε, το μασάζ βοηθά το μωρό σας να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα. Αν κλαίει, ένα μασάζ μπορεί να το βοηθήσει και να το ηρεμήσει.

Επίσης, βοηθά το μωρό να μάθει να ανταποκρίνεται περισσότερο και να δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι συμβαίνει γύρω του: αυτό θα ενισχύσει την ικανότητα μάθησης.

Τα μασάζ μπορούν να ανακουφίσουν τον κολικό, ο οποίος είναι τόσο κοινός κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, και να τονώσει τους μύες, τους αρθρώσεις και το σώμα του μωρού που βοηθάει στην ψυχοκινητική ανάπτυξη.

Όταν πρόκειται για την τόνωση των αισθήσεων του μωρού σας, αυτές οι δραστηριότητες ξυπνούν την όρασή τους, τη μυρωδιά και την αφή τους. Καθώς τρίβετε τους μύες τους, το μωρό έχει την ευκαιρία να σας κοιτάξει, να σας μυρίσει από πολύ κοντά κοντά και να νιώσει ευχάριστες αισθήσεις.

Όλα αυτά προάγουν τη συναισθηματική τους ευημερία και ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ σας.

Τα μασάζ βοηθούν επίσης να αναπτύξουν το κεντρικό νευρικό τους σύστημα και να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός τους.


Πηγή

Loading...