Μωρό

Αυτό είναι το κόλπο για να μειώσετε τις θερμίδες από τα μακαρόνια

9235e82b6a83a3f7f4988d5ef38e9803.jpg


Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και γρήγορα πιάτα που δύσκολα μπορεί κανείς ν’ αντισταθεί. Ωστόσο, πολλοί αποφεύγουν να τρώνε συχνά γιατί φοβούνται μην πάρουν κιλά.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας απλός και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα ζυμαρικά χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους.

Όπως όλοι οι υδατάνθρακες, έτσι και αυτοί που προέρχονται από τα ζυμαρικά διασπώνται από το πεπτικό σύστημα και στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό ως απλά σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Ο οργανισμός ως αντίδραση σε αυτό παράγει μαζικά ινσουλίνη με σκοπό να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης. Αυτές, ωστόσο, οι απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης πυροδοτούν κρίσεις πείνας και λιγούρας ακόμη κι αν είμαστε χορτάτοι. Τέτοιου είδους τροφές που έχουν τέτοια επίδραση στον οργανισμό είναι τα γλυκά και κάθε είδους αρτοποιήματα, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα γλυκόζης με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι υδατάνθρακες.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε και να μειώσετε τις θερμίδες είναι να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες! Αυτό είναι εφικτό με έναν πολύ απλό τρόπο: Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο και το καταναλώνετε μετά από μερικές ώρες αφού το ζεστάνετε.

Η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο.


Πηγή

Loading...