Μωρό

Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γενέθλια

fb3e1999a48a73ddfaca6d8786f3ec5a.jpg


Ενδεχομένως κι εσύ να έχεις αναρωτηθεί πόσοι ακόμα άνθρωποι στον πλανήτη έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα με εσένα. Μία συχνή απορία, στην οποία κατά κάποιο τρόπο έχει δοθεί μία απάντηση, βάσει σχετικών ερευνών.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard μελέτησαν τα στατιστικά στοιχεία γεννήσεων από ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο κατά τη χρονική περίοδο από το 1973 έως το 1999 και βάσει των ευρημάτων τους κατέληξαν πως ο μήνας που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γενέθλια είναι ο Σεπτέμβριος, αφού τρεις ημέρες του είναι στις πρώτες θέσεις με τις πιο δημοφιλείς γενεθλίων.

Κάνοντας τους υπολογισμούς και αφαιρώντας κανείς εννέα μήνες από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πέσει επάνω στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων! Διάστημα που είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο πως φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ιδίως τους συντρόφους.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες είχαν δείξει πως

Η 9η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη Μόνο στην Αμερική το διάστημα 1994-2004 καταγράφηκαν 12.301 γεννήσεις.

Η 19η Σεπτεμβρίου είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής ημέρα

Η 12η Σεπτεμβρίου η τρίτη πιο δημοφιλής

Και η 16η η τέταρτη μέρα με τις περισσότερες γεννήσεις

Όσο για τη λιγότερο δημοφιλή από πλευράς γεννήσεων ημερομηνία; Δεν είναι άλλη από την 29 Φεβρουαρίου. Λογικό, αφού τη συναντάμε μόλις κάθε τέσσερα χρόνια.

Επίσης, οι μήνες με τις λιγότερες γεννήσεις είναι ο Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Δεκέμβριος.


Πηγή

Loading...