Μπαμπάς

Αυτές οι τροφές περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Αυτές-οι-τροφές-περιέχουν-περισσότερο-ασβέστιο-από-το-γάλα.jpg


Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το μέταλλο αυτό εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, στη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και στον έλεγχο των παλμών της καρδιά.

Πολλοί ενδεχομένως να έχουν στο μυαλό τους πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η μόνη ή η κύρια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού ασβέστιο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες εμπεριέχεται και σε άλλες τροφές.

Και αποτελούν εναλλακτικές λύσεις εάν δεν σας αρέσει ή δεν μπορείτε να πιείτε γάλα. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.


Πηγή

Loading...