Μπαμπάς

Αυτές είναι οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια

Αυτές-είναι-οι-τροφές-που-λευκαίνουν-τα-δόντια.jpg


Αυτό το διάστημα μένουμε όλοι στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Επίσης, με κάποιες εξαιρέσεις, όλα είναι κλειστά, όπως και τα οδοντιατρεία, εκτός εκτάκτων περιστατικών.

Το γεγονός, όμως, ότι μένετε σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας ή την υγιεινή του στόματός σας. Ή δε σημαίνει πως επειδή δεν μπορείτε να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμό, δεν μπορείτε να έχετε λευκά δόντια.

Εκτός από το σχολαστικό καθημερινό βούρτσισμα, χρειάζεται να προσέχετε και τη διατροφή σας. Μάλιστα, τώρα που είστε σπίτι, μπορείτε να διατηρήσετε το λαμπερό και όμορφο χαμόγελο, με τις παρακάτω τρεις τροφές:

Κουνουπίδι

Τραγανά λαχανικά όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο έχουν οφέλη για τα δόντια όταν καταναλώνονται ωμά, καθώς τρίβονται με την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και «καθαρίζουν» υπολείμματα τροφών και λεκέδες.

Γιαούρτι

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προωθούν την παραγωγή σάλιου ώστε να απομακρυνθούν ευκολότερα λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η λευκαντική τους δράση είναι όμως διπλή, αφού παρέχουν επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα περίπου όπως το μηλικό οξύ για να καθαρίσει τα δόντια.

Ξηροί καρποί

Επειδή είναι σκληροί, οι ξηροί καρποί βοηθούν να κάνετε «απολέπιση» στα δόντια σας. Η λειαντική δράση των αμύγδαλων, των καρυδιών και των κάσιους μπορεί να διορθώσει ως έναν βαθμό τον αποχρωματισμό των δοντιών και να αποκαταστήσει το φυσικό λευκό τους.


Πηγή

Loading...