Διάφορα

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα μαγαζιά

36877-ekptoseis_590

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα μαγαζιά ομορφια – μοδα από Έλενα Μπούλια | 5 Ιουλ 2017 Αρχίζουν την Δευτέρα 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Για να ενισχυθεί, μάλιστα, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, την Κυριακή 16 Ιουλίου θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά, σε ώρες που θα ορίσει το κάθε κατάστημα αυτόνομα. Δείτε τι συμβουλεύει τους καταναλωτές η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η ΕΣΕΕ, λοιπόν, τονίζει ότι στα ταμπελάκια των προϊόντων πρέπει να αναγράφεται η παλιά και η νέα τιμή, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.
Αν υπάρχει εύρος στα ποσοστά έκπτωσης, θα πρέπει να αναγράφεται στις προθήκες των καταστημάτων (π.χ. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 25% έως 50%), ειδικά αν η έκπτωση γίνεται σε περισσότερα από το 60% των πωλούμενων ειδών.
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καταστηματάρχες ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εκπτώσεων, γιατί τυχόν παραβατική συμπεριφορά με ανακριβείς τιμές, τιμωρείται με πρόστιμο. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η παράβαση.
Δεδομένης της σημαντικής αύξησης του τουρισμού φέτος, ο οποίος αναμένεται να τονώσει την αγορά, η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι οι εκπτώσεις θα είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσες και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευτούν, κάνοντας έξυπνες αγορές!
Δείτε εδώ πώς να ψωνίζετε έξυπνα την περίοδο των εκπτώσεων.

Πηγή – mama365.gr

Loading...