Μπαμπάς

Απαντήσεις σε τρεις συχνές ερωτήσεις μιας νέας μαμάς

Απαντήσεις-σε-τρεις-συχνές-ερωτήσεις-μιας-νέας-μαμάς.jpg


Όταν έρχεται το νέο μέλος σε μια οικογένεια είναι λογικό να αλλάζει η ζωή και η καθημερινότητά σας.

Ωστόσο, μαζί με το μωρό ήρθαν μαζί και πολλές απορίες όπως: «Έφαγε αρκετά;», «Μήπως οι πολλές αγκαλιές θα το κακομάθουν;» ή «Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται;».

Δείτε μερικές απαντήσεις στις βασικότερες απορίες που σίγουρα σας απασχολούν.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται;

Οι ώρες του ύπνου ποικίλλουν στα μωρά και δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται. Συνήθως δώδεκα με δεκατέσσερις ώρες ύπνου είναι αρκετές ακόμα και για ένα νεογέννητο.

Τρώει το μωρό μου αρκετά;

Όταν το μωρό παίρνει σταθερά βάρος, δείχνει μετά το γεύμα του ευχαριστημένο, ήρεμο και ζωηρό, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ ανησυχείτε μήπως δεν τρώει αρκετά. Επίσης ένα μωρό που πίνει αρκετό γάλα «βρέχει» τέσσερις με πέντε πάνες την ημέρα. Υπολογίστε ότι θα πρέπει να παίρνει περίπου 200γρ.την εβδομάδα.

Πώς πρέπει να είναι οι κενώσεις του και πόσο συχνές;

Τις πρώτες μέρες, το μωρό αποβάλλει μια παχύρρευστη σκούρα πράσινη ουσία που ονομάζεται μηκώνιο. Μετά από αρκετές μέρες, στα βρέφη που θηλάζουν οι κενώσεις τους είναι μαλακές, με όξινη οσμή, κίτρινο-μουσταρδί χρώμα και η σύστασή τους μοιάζει σαν να έχει μέσα κόκκους σιταριού. Ένα μωρό που θηλάζει μπορεί να έχει πολλές κενώσεις το εικοσιτετράωρο, ακόμα και δέκα φορές ή μία κάθε τρεις μέρες.

 

 


Πηγή

Loading...