Μωρό

Ανταγωνισμός και αγάπη μεταξύ των αδελφών

sibling.jpg


Η σχέση μεταξύ των αδελφών είναι ζωτικής σημασίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Επομένως, ένα από τα κύρια καθήκοντα που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι η εκπαίδευση των παιδιών τους σε αυτό το θέμα. Με άλλα λόγια, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν μια ζεστή και θετική αδελφική σχέση.

Η αντιπαλότητα και η αγάπη μεταξύ των αδελφών είναι ένα οικογενειακό ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους γονείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση μεταξύ αδελφών είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αδελφών

Η δυναμική των οικογενειακών σχέσεων αναμφίβολα και αναπόφευκτα αλλάζει με την άφιξη ενός νέου αδελφού. Αυτές οι αλλαγές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα μεγαλύτερα αδέλφια.

Όταν φτάσει ένα καινούργιο μωρό, τα μεγαλύτερα αδέλφια μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους με τους γονείς τους. Σε γενικές γραμμές, οι συμπεριφορές προσκόλλησης αυξάνονται και ο μεγαλύτερος αδελφός αρχίζει να έχει αντιπαλότητα με το νέο μέλος της οικογένειας.

Χωρίς αμφιβολία, ο θηλασμός είναι μια κουραστική φάση που επηρεάζει τις ρουτίνες ύπνου μιας μητέρας, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες. Οι μητέρες συχνά εξαντλούνται κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, γεγονός που επηρεάζει τις σχέσεις τους με τα μεγαλύτερα παιδιά τους.

Φυσικά, δεν έχουν την ίδια στιγμή, υπομονή ή ενέργεια για να αφιερώσουν στα μεγαλύτερα αδέλφια όπως πριν. Ως αποτέλεσμα, οι μεγάλοι αδελφοί και αδελφές τείνουν να αυξάνουν τις απαιτήσεις σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.


Πηγή

Loading...