Μπαμπάς

Αλλεργίες φαρμάκων στα παιδιά: Ποια είναι τα συμπτώματα

Αλλεργίες-φαρμάκων-στα-παιδιά-Ποια-είναι-τα-συμπτώματα.png


Τι κάνετε όταν το παιδί σας έχει αλλεργική αντίδραση; Πώς μπορείτε να ελέγχετε τις αλλεργίες στα παιδιά;
Είναι φυσικό να έχετε αυτές τις ανησυχίες όταν το παιδί σας υποφέρει από έκζεμα, κνίδωση ή αναπνευστικές δυσκολίες μετά την κατάποση του φαρμάκου.

Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των ατόμων που πάσχουν από αλλεργία, ακόμη και όταν προκαλούνται από το ίδιο φάρμακο . Αυτό οφείλεται στον τύπο ευαισθησίας και ανταπόκρισης σε κάθε άτομο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε γρήγορα το προϊόν που προκαλεί την αντίδραση. Αυτά είναι μερικά συμπτώματα αλλεργίας που αναφέρονται στις περιοχές στις οποίες εμφανίζονται:

Δερματικές εκδηλώσεις

Αυτά εμφανίζονται λίγες ώρες μετά την κατάποση του προϊόντος, αλλά μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και ημέρες αργότερα. Μπορούν να εμφανίσει κνίδωση, έκζεμα και φλύκταινες χωρίς προφανή προέλευση. Επιπλέον, είναι συνήθως επώδυνες και προκαλούν μια αίσθηση καψίματος.

Αναπνευστικές εκδηλώσεις

Γενικά, αυτά τείνουν να είναι ήπια. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στην τραχεία και στον ιστό του πνεύμονα. Ως αποτέλεσμα, ο αεραγωγός κλείνει, εμποδίζοντας την κανονική αναπνοή. Στην τελευταία περίπτωση, η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, καθώς μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Νευρολογικά συμπτώματα

Παρόμοια με αυτά που συμβαίνουν με τον πνευμονικό ιστό, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις μπορούν να επηρεάσουν τον εγκέφαλο. Τα συμπτώματα αυτά προκαλούν ζάλη και ίλιγγο. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή ακόμα και θάνατο.


Πηγή

Loading...