Μαμά

Έξυπνες συμβουλές για να φοράτε ψηλά τακούνια χωρίς να πονάτε

Έξυπνες-συμβουλές-για-να-φοράτε-ψηλά-τακούνια-χωρίς-να-πονάτε.jpg


Ποια γυναίκα δεν λατρεύει τα ψηλοτάκουνα; Συχνά όμως ο πόνος είναι τόσο βασανιστικός που και να μη θέλετε, αναγκάζεστε να επιλέξετε παπούτσια με πιο χαμηλό τακούνι ώστε να μην κουτσαίνετε και να μπορείτε να περπατήσετε.

Κι όμως υπάρχουν ορισμένοι έξυπνοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να …μείνετε στο ύψος σας, χωρίς να αναγκάζεστε να κουτσαίνετε ή να καμπουριάζετε:

Ενυδατώστε καλά τα πόδια σας

Θα υπάρχει λιγότερη τριβή καθώς κινείστε και δεν θα αποκτήσετε φουσκάλες.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού

Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού. Πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια, δοκιμάστε το προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι σας είναι άνετο. Να θυμάστε ότι το μέγεθος του ποδιού αλλάζει, και όχι μόνο όσο μεγαλώνετε, αλλά ακόμα και από τη ζέστη ή από τη χρήση φαρμάκων ( πρήζονται).

Δώστε προσοχή στο σχήμα των ποδιών σας

Μερικοί έχουν στενά πόδια, κάποιοι έχουν φαρδιά, επίσης τα δάχτυλα των ποδιών ενδέχεται να είναι κοντά ή πιο μακριά. Εάν έχετε φαρδιά πόδια, μην φοράτε κλειστά κωνικά παπούτσια. Είναι σημαντικό να μην πιέζονται τα δάχτυλα καθώς και το κουτουπιέ , γιατί μετά από αρκετή ώρα, θα θέλετε να βγάλετε τα παπούτσια.

Επιλέξτε παπούτσια με φιάπα

Η υπερυψωμένη σόλα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού ονομάζεται φιάπα ή διπλός πάτος. Όσο υψηλότερη είναι η φιάπα στο παπούτσι, τόσο πιο άνετη είναι η αίσθηση στο περπάτημα.

Τοποθετήστε επιθέματα σιλικόνης

Προμηθευθείτε διάφανα επιθέματα για τον πάτο του παπουτσιού, τα οποία ανακουφίζουν το πέλμα και με αυτό τον τρόπο δεν θα ταλαιπωρούνται τα πόδια.

Προφυλάξεις

Πάντα να κάνετε διατάσεις ποδιών αφού βγάλετε τα παπούτσια Η παγοκύστη στους αστραγάλους και το πίσω μέρος του ποδιού θα απομακρύνει τον πόνο.
Το μασάζ ποδιών μια στο τόσο είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα καθώς θα ξεκουράσει τους μυς.

Με πληροφορίες από femina.in


Πηγή

Loading...