Μπαμπάς

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει με το σενάριο της εκ περιτροπής διδασκαλίας

Άνοιγμα-σχολείων-Τι-ισχύει-με-το-σενάριο-της-εκ-περιτροπής.jpg


Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ το σενάριο της εκ περιτροπής διδασκαλίας φαίνεται να απορρίπτεται από την κυβέρνηση, με το αιτιολογικό ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες.

Το μόνο μέχρι στιγμής δεδομένο είναι η οριστική ημερομηνία της επιστροφής στα θρανία, ενώ μένει να γίνει η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε ότι «προσώρας ισχύει το 7 Σεπτεμβρίου, το πώς και με ποιους τρόπους θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες… Όλα είναι στο τραπέζι. Θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα ακολουθήσουν αποφάσεις».

Η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε, κι έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο επιστροφής στην εργασία όσων βρίσκονταν σε διακοπές. Αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής που θα εισηγηθεί συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας. Στο τραπέζι υπάρχουν επιπλέον μέτρα, αλλά δεν υπάρχει απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευή με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

 


Πηγή

Loading...