Μωρό

Άνοιγμα σχολείων: Οδεύουμε προς τις 11 Ιανουαρίου

Άνοιγμα-σχολείων-Οδεύουμε-προς-τις-11-Ιανουαρίου.jpg


Η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για αυστηρό lockdown από την Δευτέρα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία εξέπληξε τους πάντες. Οπως προκύπτει από την ενημέρωση από το Μαξίμου, η απόφαση ήταν προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να ανοίξουν οπωσδήποτε τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια μέρα- Δευτέρα 11/01- θα πάρουν τέλος και τα έκτακτα μέτρα για click away και κομμωτήρια και θα υπάρξει και σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Οι πληροφορίες λένε ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων δυο εβδομάδων θα εξεταστεί αν θα υπάρξει και ένα είδος περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς, για δραστηριότητες πέραν του click away.

Τι αναφέρουν πηγές του Μαξίμου

1ον. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!

2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.


Πηγή

Loading...